GGG

Wel vaker meld ik in 3xG niet-motorfilatelistische zaken, maar dan zijn ze meestal toch wel terug te voeren tot onze hobby. Nu echter iets wat ik gewoon leuk vind.
San Marino heeft een stereoscoop gemaakt waarbij postzegels als afbeeldingen fungeren. De 3 verschillende stroken kunnen in het speciale kijkertje geschoven worden, waarna er een 3-dimensionaal beeld ontstaat. Dit effect wordt simpel bereikt door in de afbeelding een aantal zaken iets verschoven af te beelden. Een leuk ding met perspectief. Zouden er ook motorfietszegeltjes met dit fenomeen gaan verschijnen??

Stereoscoop voor postzegels van San Marino
De stereoscoop

Strip met 3D-postzegels van San Marino
Voorbeeld van een 3D-postzegelstrip met instructies

3D-postzegelstrip San Marino met afbeelding van interieur Palazzo Pubblico
3D-postzegelstrip San Marino met afbeelding van standbeeld op Basilica del Santo
3D-postzegelstrip San Marino met afbeelding van standbeeld van de vrijheid
De 3 stroken met steeds 2 iets verschillende zegels voor 3D-weergave. Zoek de verschillen....

Postbode met helm op postzegel ThailandVan Thailand kennen we de scooterrijdende postbode van de uitgifte in een boekje en op de verschillende velletjes van 10 zegels. Hetzelfde postbodefiguurtje is ook in verschillende andere vervoersmiddelen op zegels te vinden, en zelfs met helm als lopende bezorger. Nu maakt de postdienst ook vellen met speciale afbeeldingen naast de zegels.

Inmiddels heb ik er drie verschillende kunnen scoren. Geheel boven een promotievel van Kalasin City, met in de siervelden scenery uit deze stad. In de velrand nog eens een paar omgevingsbeelden. Het volgende vel is eveneens van de stad Kalasin en laat in de velrand het beroemde weefwerk uit de provinciehoofdstad zien. “Wat Kalasin kan, kunnen wij ook!” dachten ze in Samut Songkhram City, en lieten het onderste vel maken. Deze stad ligt aan de Bocht van Bangkok en bestaat uit veel waterweggetjes met honderden boten en bootjes zoals we op de velrand kunnen zien. Op de sierzegels ook hier weer veel promotieplaatjes uit deze stad.

Promotie zegelvel Kalasin City - Thailand

Promotie zegelvel met weefwerk uit Kalasin City - Thailand

Promotie zegelvel Samut Songkhram City -Thailand

Dan bereikte mij nog de vraag hoe het complete vel van België met de Kennedy Motorcade eruitziet. Nou hier dan die afbeelding:

Zegelvel België met oa. afbeelding van Kennedy "Motorcade"

Tot slot nog even een kleine waarschuwing. Op de verschillende veilingsites worden momenteel van verschillende landen “proeven” aangeboden. Met de digitale postzegel in opkomst en onze onwetendheid proberen verkopers waardeloze proefdrukken van deze digizegels aan ons te slijten. Als voorbeeld hier de Franse afbeeldingen zoals eenieder die via het internet in elke waarde op een persoonlijke envelop kan laten plaatsen. Op de site "Mon Timbre en Ligne" kun je een proefafdruk van verschillende afbeeldingen voorzien, waaronder een motorcrosser.
De standaard print is 0,00 euro en is zonder specimen overdruk, maar afhankelijk van waar je je brief heen wilt sturen en wat deze weegt, zijn vele tarieven mogelijk. Een proefje krijgt dan de rode balk “Specimen” mee. Op vroegere proefjes staat de grote specimen opdruk nog niet afgedrukt.
Rechts krijgt deze Fransoos trouwens ook de elders besproken QR code mee.

Pas dus op met dit soort geldklopperijen.Voorbeeld van Franse "persoonlijke zegels"
Voorbeeld van Franse "persoonlijke zegels"
Voorbeeld van Franse "persoonlijke zegels"

Neander Turbo Diesel motorfietsIk kan het toch niet laten, per slot blijf ik toch in de eerste plaats een motorfanaat, om jullie deze mastodont te laten zien. Een in het Duitse Kiel gemaakte, tot 1340 CC tellende (hij is in verschillende KW uitvoeringen te koop) Turbo-Diesel powerbike. Hij kost een slordige € 93.000, maar compenseert dat weer met een verbruik van 4 liter op 100 kilometer.

Hans de Kloet

 

 

 

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home