MFN en haar Persoonlijke Postzegels

Tja, je kunt ze lelijk vinden en niet verzamelwaardig, maar met de komst van de Persoonlijke Postzegels bij de diverse postdiensten in de wereld zijn er toch een aantal leuke verzamelzaken bijgekomen.
De MFN opende haar uitgiftebeleid destijds met de serie tgv. het 20ste jubileum met de Nederlandse MFN-Logo zegel, gebruikt om de uitnodigingen voor dit feest te versturen:

1e MFN Persoonlijke Postzegel

Daarnaast lieten we van alle “officiële” postzegels van Nederland waar een motorfiets op voorkwam een serie van vier PP’s aanmaken. Alleen, daar ging het mis, want er mochten geen waarden in het zegelbeeld opgenomen worden.
Internationaal werd nog eens een serie van vier zegels besteld bij de USA Postal service, Luxemburg, de Britse en de Oostenrijkse PTT. Vooral die laatste mocht (en mag) zich in een grote schare liefhebbers verheugen en nog regelmatig ontvangen we aanvragen voor deze zegel.
Als hommage aan de vader der NL motorzegel, Jan Heese, werd de eerste clubmiddagzegel vervaardigd:

MFN PPZ met afbeeldingen Jan Heese

Deze zegels waren en zijn alleen op de clubmiddagen aan te schaffen door de aanwezigen. Verderop meer daarover.
Tijdens de viering werden ook de eerste “Vrienden van de MFN” zegelvelletjes uitgereikt aan de vereniging MC Wombarg en aan hun ex-voorzitter, ons erelid Jan Termaaten. Deze uitgifte wordt alleen aan hen uitgereikt die voor de MFN een waardevolle betekenis met zich dragen. Een jaar later mocht clublid en onze eigen postzegelhandelaar Cor Verlooy van de Voorschotense - Wassenaarse postzegelhandel de tweede uitgifte in deze reeks ontvangen.
Intussen experimenteerden de verschillende leden met de PP’s en dat resulteerde in vele leuke resultaten. Zo leuk zelfs, dat er op de website een apart overzichtje gaat komen van PP’s, zowel Nederlandse als uit andere landen. Goed plan Paul.
Tijdens de MFN-voorjaarbijeenkomst van 2008 probeerden we voor het eerst of er animo was voor een soort reeks van PP’s alleen verkrijgbaar op de clubmiddagen. Gekozen werd voor een afbeelding van de Solex vanwege het 60 jarig jubileum in Nederland van dit “Wonder op Wielen”. Dat sloeg aan en alle aangemaakte velletjes wisselden van eigenaar op de middag. Dus voor het najaar weer een portie besteld en….. daar ging het al mis. Bekende omstandigheden maakten dat de ‘postbode’ er niet was en dus waren er geen MFN-Najaars2008PP’s te krijgen. Op de komende clubmiddag zullen ook deze zegels voor de aanwezigen te verkrijgen zijn (zie ook het stukje ‘Een zegel die er niet was').

Inmiddels hebben we besloten dat deze reeks in de toekomst door gaat lopen. Vanaf de voorjaar 2009 bijeenkomst kunnen aanwezigen deze zegels dan op de clubmiddag tegen kostprijs aankopen, met een maximum van 11 zegels (1 vel en een losse zegel) per persoon.

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home