FIM Rally Estland 2

“De mooiste zijn gebruikte exemplaren die, zonder extra bijfrankering, verstuurd zijn in de periode 21-24 juli vanaf het FIM terrein”. Met deze zin eindigde het artikeltje in nieuwsbrief 74 over het speciale postwaardestuk dat de Estlandse PTT uitgaf ter gelegenheid van de 60e FIM Rally in 2005.
Nu wil het geval dat ik laatst bezoek kreeg van Ben Spruit. Hij heeft verschillende postwaardestukken van Rupert Hollaus die ik zou inscannen om op te nemen in de volgende versie van het postwaarden overzicht. Behalve de Hollaus stukken had hij ook nog andere aanwinsten meegenomen om te laten zien.
En wat bleek er tussen te zitten……. een gebruikt exemplaar, verstuurd vanaf het FIM terrein:

Gebruikte kaart FIM Rally Estland

Op de kaart zelf is er behalve het gelegenheidsstempel niet te zien wanneer hij verstuurd is. Het feit dat er geen extra zegels zijn bijgeplakt, terwijl de kaart naar het buitenland verstuurd is (zie adres en luchtpostaanduiding), geeft aan dat de kaart wel tijdens de FIM bijeenkomst moet zijn verstuurd. Voorzien van extra aanduidingen, luchtpost en afzender, zodanig aangebracht dat het de kwaliteit van de kaart niet aantast, is de kaart ‘n aanwinst voor elke verzameling.
Je zou je af kunnen vragen of de op de kaart vermeldde geadresseerde de FIM Rally in Estland heeft bezocht of dat er filatelistisch contact is tussen beiden, waarbij de afzender de geadresseerde een plezier wilde doen met een leuke aanwinst voor zijn collectie?

Nico Helling

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home