FIM Rally Estland

De postadministratie van Estland heeft ter gelegenheid van de 60e FIM Rally een postkaart uitgegeven. De route van de rally loopt door Estland, Letland, Finland en Zweden, wat wordt benadrukt door het plaatsen van de vier logo’s van de motorbonden van de betrokken landen. Dat is tenminste het verhaal dat we lezen in Filatelie.

Nadere bestudering van de logo’s op de postkaart laat ons zien dat dit de logo's zijn van de vier organiserende verenigingen in Estland. Te weten: de Estse Motor Federatie, de Jogeva Motor Club, de Estse Touring Club en de Estse afdeling van de WIMA (Women International Motocycle Association).
Vanaf het terrein van de FIM Rally ( van 21 tot 24 juli 2005) kon de postkaart wereldwijd verstuurd worden.

Ook na de FIM Rally blijft het mogelijk om de postkaarten te gebruiken. Wel moet er bijgefrankeerd worden, want de frankering van de kaarten was alleen tijdens de FIM Rally geldig voor wereldwijde verzending. Na de rally is het de frankering voor binnenlandse verzending. Bij gebruik van de postkaart voor verzending buiten Estland moet er dus bijgefrankeerd worden. Voor Europese bestemmingen moet 6,00 Estse kronen bijgeplakt worden voor het juiste tarief.

Twee soorten kaarten kunnen geschikt zijn voor opname in de collectie. De mooiste zijn gebruikte exemplaren die, zonder extra bijfrankering, verstuurd zijn in de periode 21-24 juli vanaf het FIM terrein. Andere goede gebruikte postkaarten zijn de exemplaren met 6,00 Kronen bijfrankering buiten de periode van de FIM Rally.

Nico Helling

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home