A.T.M. Stroken II

Naar aanleiding van het in de vorige Nieuwsbrief geplaatste stukje over ATM-stroken van Spanje kreeg ik op de clubmiddag een aantal vragen. Meest gestelde vraag was welke soorten er nu allemaal al waren.
Ik heb alle tot nu toe bekende motorfietsstroken in een schema gezet en dat schema vind je hieronder. Als je voor jezelf een overzichtje wilt maken welke je al in je verzameling hebt, kun je in de vakjes bijv. een kruisje zetten. Uiteraard is het mogelijk dat je van bijv. de 4 digits smal meerdere waardes hebt. In principe zijn van de ‘gewone’ frankeringen elke waarde mogelijk. De meest voor de hand liggende waardes zijn de waarde voor binnenlandse post; 20 eurocent (briefkaart tarief), 25 eurocent (20gr brieftarief) en 50 eurocent (50gr brieftarief).

Motormerk 4s 4b 5s 5b AJs AJb LF N R PP
Monet Goyon                    
(Norton) Narcla                    
New Hudson                    
Motobecane                    
Nimbus 750                    

De s achter het getal staat voor ‘smal’ , de b voor ‘breed’, AJ= Ajust (afsteletiket met kruizen), LF = niet bedrukt (leerfeld), N = foutieve letter voor aangetekend, R= aangetekend en PP= postal package. Nu lijkt het me dat er van de laatste drie ook brede uitvoeringen moeten bestaan maar die heb ik nog niet gevonden.

Hetzelfde kunnen we natuurlijk ook doen voor de verkeersveiligheid motief stroken uit 1999. Het schema ziet er dan zo uit:

Valuta 4s 4b 5s 5b 6s 6b AJs AJb LF
Peseta                  
Euro                  

Kom je tot de conclusie dat je nog een paar stroken mist, neem dan even contact met me op.

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home