Met welke Nimbus halen wij het veer??

Na het lezen van "Het veer halen" uit MFN nr.58 wil ik graag even reageren.

Als het orginele verhaal uit 1925 stamt en de daarbij bedachte c.q. gebruikte motor een Nimbus is, dan voldoet de veronderstelde afbeelding van het vooroorlogse model, volgens mij, niet aan het tijdsbeeld waarin het verhaal werd geschreven. Nimbus heeft in principe vanaf 1919 tot 1960 slechts 2 typen motorfietsen geproduceerd.
Het eerste type (de zogenaamde "Kachelpijp"), die in het tijdsbeeld van het verhaal past, werd geproduceerd vanaf 1919 tot ongeveer 1928. Zoals vele anderen liet ook Peder Andersen Fisker zich inspireren door de FN-viercilinder met cardan die reeds vanaf 1903 in BelgiŽ werd geproduceerd.

Nimbus "Kachelpijp"
De zogenaamde "Kachelpijp"

In de jaren 1928 - 1934 werden er geen motorfietsen geproduceerd, maar wel, onder andere, de Nilfisk stofzuigers.

Het tweede type ( de zogenaamde "Hommel") werd geproduceerd vanaf 1934 tot ongeveer 1960. Vandaar dat ik denk dat de "Kachelpijp" in het orginele verhaal gebruikt is. De twee afgebeelde motorfietsen zijn beide van het type "Hommel", met de terechte verwijzing naar het voor- en het naoorlogse model.
De motorfietsen waren van een hoge kwaliteit, vooral de "Kachelpijp" was, zeker voor die tijd, een geavanceerde machine, met onder andere voor- en achterwielviering. Bij de "Hommel" koos men voor een stijf achterframe.

Richard van Buul

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home