Delta Gnom in zilver

Er bestaan nogal wat "zijdelingse" producten in de postzegelwereld. Denk daarbij aan allerlei uitgiften van zegels in al dan niet fraai geïllustreerde omslagen, muntbrieven, gewijzigde kleur uitgiften en noem maar op. Niet vreemd natuurlijk, want als er een markt voor is, waarom zou je dan als postdienst niet je graantje meepikken, veel postdiensten lijden vandaag de dag immers nood.
Zo ook de Oostenrijkse Post. Eerder zagen we van dit land porseleinen postzegels, geborduurde zegels, van hout gemaakte zegels en de door Nico besproken cryptomarken.

Nu kunnen we daar dus ook voor ons thema de in een mooie omslag gestoken zilveren zegels bijvoegen. Zilveren zegels worden momenteel van Estland tot Niue uitgegeven, en ook PostNL doet daar driftig aan mee.

De Oostenrijkse zegels worden echter niet door de Post zelf uitgegeven, maar in licentie door Numiphilum op de markt gebracht. In het klein formaat (10x10 cm) presentatiemapje is, naast de zilveren zegel, ook de echte zegel opgenomen. Anders dan bijvoorbeeld de Nederlandse zilveren zegels zijn deze ook niet geldig voor frankering van post. Jammer, maar voor de liefhebber van glimmers toch een leuke aanvulling.


Buitenkant van het presentatiemapje


Binnenkant van het presentatiemapje met de zegels

Tot nu toe heb ik alleen de getoonde Delta Gnom motorzegel in "Silber" gespot, maar mogelijk verschijnen er in de toekomst nog wel meer.

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home