PPZ-HPZ

Op een dag valt ie zomaar op de deurmat: een kaart met een zegel en een illustratie:

Envelop Poststampcrossing

Meteen herken ik "broertje", het reuzenkind Hagrid (acteur Robbie Coltrane) uit de Harry Potter films.

"Broertje" Hagrid uit Harry Potter

Het betreft hier dus een Persoonlijke PostZegel met afbeelding van Harry Potter in het Zijspan, oftewel de PPZ-HPZ:

PPZ-HPZ ofwel Persoonlijke PostZegel met Harry Potter in Zijspan

Op de achterzijde lees ik de tekst "Poststampcrossing projects". Wat is dat nou weer? Nu had ik al wel van het nieuwe Postcrossing gehoord, het zomaar voor de leut aan elkaar sturen van postkaarten, maar dit was weer iets geheel nieuws. Het blijkt het aan elkaar toezenden van leuke en/of grappige postzegels te zijn. In dit geval ook nog voorzien van een fraaie afbeelding op het kaartje.

En toch wil ik er dan meer van weten. Dus eerst maar eens gePotterd bij Google en ja hoor, de afbeelding is snel gevonden. Hagrid en HP worden door Voldemort achterna gezeten. Ze vluchten in een vliegende zijspancombi door tunnels en landen er hard mee in het moeras.
De voor de beelden in de film gebruikte motorfiets, of eigenlijk moet ik zeggen motorfietsen (in totaal zeven combinaties werden gebruikt), is een Royal Enfield Bullet met Watsonian Wizard zijspan.

Royal Enfield met Watsonian Wizard zijspan

De Royal Enfield combi's werden door de importeur voor de film aangeboden als een soort van reclame voor het merk. Eén combi werd opgeofferd aan de landing in het moeras, twee werden zo licht mogelijk gemaakt voor de vlieg scènes, een ander exemplaar werd aan een verticale paal gelast om de 'op-zijn-kop' scènes te filmen en de andere twee werden gebruikt op verschillende locaties (in de studio en op straat) en nog eentje als reserve. De motorfietsen werden omgebouwd in de retro stijl van de Triumph zoals die in de eerste Potter-film werd gebruikt.

Poststampcrossing dus. Benieuwd wat de volgende filmzegel zal zijn en welke afbeelding van Kuifje we daarop zullen vinden. Ik ga er aan meedoen dus.

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home