Dit artikel is een aangepaste versie van het artikel dat in nieuwsbrief 97 geplaatst is. In het oorspronkelijke artikel werden namen van betrokken personen en bedrijven genoemd op een manier die volgens een betrokkene onjuist en lasterlijk was. Alhoewel niet zo bedoeld, hebben we besloten het artikel toch aan te passen.

Chartonia!

Nooit van gehoord??? Raar, want het geeft toch met grote regelmaat thematische 'filatelistische' zaken uit. En daaronder ook zaken voor ons thema. O.a. velletjes (5 stuks) waarin zes zegels met antieke motorfietsen, en maar liefst 21 verschillende briefkaarten met daarop een Velocette, Excelsior Manxman, Ariel Red Hunter, Rudge Special 500 cc, AJS 7R, Douglas twin, Francis Barnett Merlin, Sunbeam S7, Vincent Rapide, BSA Goldstar, Norton Dominator, Ariel Square Four, BSA C15, Triumph Speed Twin, Matchless G50, Triumph Tiger Cub, Honda Hornet, Ducati Monster S2R, Triumph Bonneville, de Indian chief en de hier op de kaart afgebeelde Triumph Trophy.

Kaart met Triumph Trophy, uitgegeven door Chartonia

Maar het betreft hier allemaal bogus uitgiften. Dus…… NEP! Dat wordt door de makers ook wel erkend, want deze stukken worden aangeboden met opmerkingen als “fantasy” er bij.
Overigens is Chartonia geen bestaand landsdeel of zo, maar niets anders dan het Griekse woord voor karton, waarmee het duidelijk mag zijn dat deze artikelen nooit een officiële status zullen krijgen (zoals met veel andere twijfelachtige uitgaven van op zich bestaande landen soms wel gebeurt).

Mocht je desondanks toch interesse hebben in een dergelijke briefkaart waar we mee openden, zoek dan bij Stampdile.com.
Dat jullie het maar weten.

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home