MFN met Triumph en BMW op de beurs

MFN mocht op de Postex 2010 te Apeldoorn als zo vele andere verenigingen ook onze hobby bij de Nederlandse filatelisten promoten. De Postex bood deze gelegenheid kosteloos aan ons aan en gezegd moet worden dat we een prima weekeind gehad hebben. De lunch werd uitstekend verzorgd en we hadden een mooie stek toebedeeld gekregen: net naast de trap dus iedereen die naar boven ging zag onze stand.
Om wat publiek te trekken leek het ons wel leuk om ook een paar motorfietsen bij de stand te zetten. Natuurlijk altijd goed voor een praatje, zo'n brommert. Nico bood al snel zijn spiksplinter-bijna-nieuwe Triumph aan om te showen maar verder bleef het aanbod een beetje uit. Mijn Nimbus staat nog in het krat en andere motoren gaven teveel werk om op tijd in Apeldoorn te krijgen.
Wat rondbellen door de secretaris bracht door de hulp van onze oud-voorzitter Herman een contact tot stand met Bert Duursma van BERRT (Simako). Deze regelde een spiksplinternieuwe BMW F800 om naast onze stand neer te zetten en 's morgens vroeg werd deze bij de hal afgeleverd. Een fraaie motorfiets in mooie blauw-witte kleurstelling. Leuk ding.

BMW F800 Chris Pfeifer replica

Gedurende de dag trokken de motorfietsen de nodige aandacht maar de ver- en bewondering kwam pas de andere dag toen onze redacteur op de stand een kijkje kwam nemen en direct de BMW herkende als die van de wereldkampioen stuntrijden Chris Pfeiffer. Okay, wel een replica, maar toch. ’s Avonds toch maar eens even het internet raadplegen en daar zagen we Chris aan het werk. Meest opmerkelijk vonden we het filmpje op het dak van het BMW gebouw. Erg leuk om ook eens te bekijken op: http://www.chrispfeiffer.com/

Handtekening Chris Pfeifer op BMW F800 CP Replica
Handtekening van Chris Pfeifer op de tank

Gedurende de rest van de beurs ging regelmatig het gesprek over de BMW en daarmee was het, na de Triumph natuurlijk, een welkome trekker van BERRT.

Chris Pfeifer in actie op BMW F800
Chris Pfeifer aan het werk....

Een tijdje later mailt Paul me met alweer een van zijn ontdekkingen. Op een uitgifte van Benin, weliswaar een bogus uitgifte, staat Chris Pfeiffer in de zegel afgebeeld. Hartstikke leuk natuurlijk. De uitgifte van Benin, een blokje met racemotoren in de marge en de stunter op de zegel, is van 28 juni 2007.

Blokje Benin met Chris Pfeifer op de zegel

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home