Comoren toch….

In de laatste partij nieuwtjes zaten ook het velletje en blok "Motoren" van de Union des Comores. In eerste instantie was de beoordeling in NB 87 dat het hier om een commerciële uitgifte zou gaan, maar inmiddels weten we dat vele van die "prut"-uitgiftes toch een plaats krijgen in de officiële catalogi. Vele "plaatjes" van Guinee (en Bissau), Sao Tomé, Somalië en zo verder krijgen nu plots een officiële status toegedicht. Zo ook in dit Comoren geval. Bij controle bij vriend Michel blijkt dat ze gewoon in de catalogus staan met uitgifte datum 1 oktober 2008. Nou ja, dan maar in het grote boek.

Vel Comoren met antieke motoren

Zegel Comoren met Daimlers ReitradOp het eerste zegel is naast de Einspur van Daimler de foto van Benz geplaatst. Maar Benz kwam toch echt pas later in het vizier van Gottlieb om samen een vierwieler te ontwikkelen.
Foutje gemaakt??? De hier getoonde Einspur is het tweede model met indirecte besturing en al voorzien van een rem, een houten blok dat dmv. een touw op het wiel getrokken kon worden.

 

 

 

 

Zegel Comoren met NSU 1901Mijn interesse is gewekt en ik bekijk nu ook de volgende zegel wat nauwkeuriger. De getoonde foto laat Christian Schmidt zien, een van de oprichters van de Neckarsulmer Strickmachinen Union. Een naai- en brei-machine fabriek uit Duitsland. Het motormodel is dat van NSU uit 1901, maar….. Schmidt overlijdt al in 1884 en heeft het motorfietsgebeuren dus helemaal nooit meegemaakt.

 

 

 

Zegel Comoren met Henderson 20R 1920 Op het volgende zegeltje zien we een Excelsior uit 1920, met daarnaast het portret van William (Bill) G. Henderson die gelukzalig naar het model kijkt. Bill zou zich omdraaien in zijn graf als hij dat kon zien. Zijn geesteskind, de Henderson Motorcycle Company, werd al in 1917 door Excelsior ingelijfd op een manier die we vandaag de dag 'agressieve overname' noemen. Na een ruzie verliet Bill het concern en begon in 1919 een nieuw merk met de naam Ace. In 1922 verongelukte Bill tijdens het testen van een nieuw motorrijwiel. Nog een tijdje, tot 1929, draaide de fabriek onder zijn naam en werd toen overgenomen door de Indian fabriek.

 

 

Zegel Comoren met Indian V-twin 1914Indian, ooit begonnen als Hendee Manufacturing Company, werd groot door de samenwerking van Hedstrom en Hendee. Door een verschil van mening verbrak Hedstrom de samenwerking op 23 maart 1913 en verliet hij het Indian concern. Het getoonde Indian model is van 1914 en Hedstrom had er toen al niets meer mee van doen. Verkeerde combinatie dus.

 

 

 

 

Zegel Comoren met Böhmerland 1927De Böhmerland, een van de machtigste machines ooit gebouwd. Een echte familie motorfiets want er bestaan modellen voor zeven personen. Liebisch ontwierp zelf het 598 cc tellende motorblok. Verder niets op aan te merken… alleen had dit model nu juist de uitlaat aan de linkerzijde, en we moeten dus stellen dat de motorfiets in spiegelbeeld wordt getoond. Dit in tegenstelling tot alle andere zegels waarbij alleen de afbeelding op de achtergrond gespiegeld is.

 

 

 

Zegel Comoren met BMW R32 1923De laatste zegel uit het vel toont ons BMW oprichter Max Friz en… ik kan er niets anders van zeggen dan dat alleen de afbeelding op de achtergrond weer simpelweg gespiegeld is, en daar dus de cardanas aan de verkeerde kant getoond wordt.

 

 

 

 

 

Op het blok van de serie een aantal beroemde motorfiets modellen:

Blok Comoren met antieke motorfietsen

Linksboven het eerste type van de Einspur van Daimler met nog de directe sturing en de verdamper onder het zadel.
Rechtsboven de eerste echte motorfiets van William S. Harley, de Silent Grey Fellow, al gemaakt in het tweede H-D-fabriekje aan de Chestnut Street, later tot Juneau Avenue hernoemd. En ook deze afbeelding weer slordig gespiegeld, waardoor de naam op de tank verkeerd om staat: Yelrah-Nosdivad.
In het midden een kleine afbeelding van Glenn Hammond Curtiss op zijn door een achtcilinder vliegtuigmotor aangedreven 4300cc zware V-motor.
Angel Merkel (portret linksonder) construeerde een motorrijwiel voorzien van voor- en achtervering waardoor de motor een, voor die tijd, perfecte wegligging had. Dat leverde Merkel de gevleugelde naam op van Flying Merkel. Toch ook hier een kanttekening want Merkel bouwde weliswaar tot 1914 motorfietsen, maar vanaf 1910 onder de naam Marvel.

Zegel Comoren met Scott 1905 Op het blokzegel een Scott watergekoelde 2-takt waar als bouwjaar 1905 wordt vermeld????
Tot 1908 waren alle motorfietsen proefexemplaren en werden in een andere fabriek, die van Jowett, samengesteld. De proefmodellen waren te herkennen aan een driehoekige benzinetank, geplaatst in de V van het 'damesfietsframe'. Het hier getoonde model wordt in twee van mijn boeken, o.a. door Hugo Wilson, als het twee versnellingmodel uit 1912 aangeduid. In 1912 werd een ander motorblok'je' van 532 cc gebruikt en dit is het motortje van 333 cc.

 

 

Bij toeval beland ik tijdens het speuren op de site waar de 'ontwerper' van de Comoren serie zijn motorfiets-plaatjes heeft gestolen. Als je ze ook 'live' op het Internet wilt bekijken:
www.cars-show.org/motorcycles/vintage-motorcycles.html
Kortom: wel een officieel geregistreerde motorfietsuitgifte van de Comoren, maar hij rammelt aan alle kanten.

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home