GGG

Dat onze secretaris Nico een bezig baasje is, dat wisten we al. Naast zijn Tentoonstellingen (met hoofdletter T) en het voeren van ons secretariaat geeft hij ook nog les in tentoonstellen en organiseert hij de clubveiling voor de Verzamelaars vereniging 'De Ronde Venen'. Afgelopen maart is hij bij deze vereniging ook nog eens verkozen tot voorzitter. Nico, proficiat en succes in deze functie.

Rode MauritsiusHad ik het in het vorige nummer al over filatelie en de recessie, een bericht over de Rode Mauritius laatst in de kranten bevestigde dat wel heel duidelijk. Deze samen met de blauwe uitvoering als een van de meest zeldzame reguliere postzegels beschouwde one Penny zegel heeft een cataloguswaarde van rond de 500.000 euro. Er zijn twee ongebruikte en 13 gebruikte exemplaren van bekend. Op een veiling in Essen bracht deze zegel ‘maar’ 210.000 euro op. Enige jaren geleden kocht het Nederlandse communicatiemuseum nog een blauwe Mauritius (Michel Cat. 625.000 euro) voor vele miljoenen. Hoewel dus voor deze 1 Penny-zegel een enorme valuatie, voor de huidige verkoper een enorme deceptie.

 

 

Zegel Zuid Korea, MFN cat. nr. 2Van Korea Zuid ontving ik laatst een zegeltje met een ongetande onderzijde. Uiteraard wat speurwerk voor mij en het bleek dat er van deze uitgifte van 4 april 1998 ook een postzegelboekje bestaat.

We kennen dus de zegel al met volledige tanding, hetzelfde zegel in een blok met op de velrand doorlopende afbeelding, en nu dus zegels met of de boven- of de onderzijde ongetand afkomstig uit een boekje. Alle zegels hebben dezelfde tanding.
Het boekje uit de lang lopende Cartoonreeks is schaars en heeft een cataloguswaarde van € 45.00, maar in de handel worden al hogere prijzen gehanteerd. Losse zegels uit boekjes staan voor € 2.00 genoteerd.

Postzegelboekje Zuid Korea met 10x MFN cat. nr. 2

Voorkant postzegelboekje Zuid Korea

 

Stempel Oostenrijk met Elmar WepperSoms heb je het, een stempel die je al jaren hebt en je dan ineens tot een onderzoekje dwingt. Op een Oostenrijkse envelop staat een stempel van een meneer op een motorfiets, Elmar Wepper genaamd. Dat hij de stichting S.O.S. Kinderdorpen een warm hart toedraagt blijkt wel uit zijn aanwezigheid in dit stempel. Dat Elmar een belangrijke persoon is, staat ook al in het stempel maar….. who the hack is Elmar Wepper?

Nou, het is een acteur. Hij speelde in een aantal films en televisieseries, en is bij ons vooral bekend als der Rudi uit der Kommissar. Elmar is een fanatiek motorrijder en werd dus als zodanig ook afgebeeld in het speciale stempel, gebruikt tijdens de campagne van S.O.S. Kinderdorpen te Graz in februari 1996. In het stempel het nummer 1 wat staat voor het loketnr. waar dit stempel is geplaatst. In totaal waren er drie loketten en de nrs. 2 + 3 zijn dus ook mogelijk..

 

Kaart SOS-Kinderdorpen met tekst Elmar Wepper

Tot slot nog wat munten met ons thema. Van de Cook Islands een set van vijf fraaie munten, met  o.a. de Brough Superior.

Set munten Cook Islands met motorfietsen

Munt Cook Islands met Brough Superior

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home