GGG

 

Alhoewel ik niet echt een fan ben van choppers, vind ik de OCC club (helemaal na mijn bezoekje aan hun winkel) wel speciale motorfietsen maken. Mooi vond ik ze niet maar laatst zag ik de brommert die ze voor computerchip fabrikant Intel hadden gemaakt en die spreekt me toch wel lekker aan. Hieronder een paar plaatjes ervan:

OCC Intel bike
OCC Intel bike
 
OCC Intel bike

Geïnspireerd op de Quad-core chip heeft deze chopper twee HD blokken naast elkaar, een 4-cilinder Harley dus.

Een tijdje geleden maakten we al eens melding van de eerste uitgifte van de lokale Filippijnse postdienst Rosario. Nu, ter gelegenheid van de Filippijnse ronde in de Asean cup 2008 (voor motoren) hebben ze daar weer een postzegeluitgifte van ons thema gemaakt. Op de twee dagen van de races werden elk drie zegels in samenhang uitgegeven. Op 1 maart een overwegend rode serie in de waarden p10, p20 en p25 (p=Pesos) en een dag later een overwegend groene serie met dezelfde waarden. De rode serie is horizontaal samenhangend en de groene vertikaal.

Uitgifte Rosario / Asean cup 2008

Uitgifte Rosario / Asean cup 2008

De zegels zijn gedrukt in vellen met fraaie tabs waarop het logo van de National Racing Organisation van de Filippijnen:

Uitgifte Rosario / Asean cup 2008

Van de Australische serie “Helden van het GP-racen” bestaan twee soorten zegels; de gegomde en de zelfklevende. De zelfklevende zegels zijn op rollen uitgegeven met één serie op rij op het stickerpapier geplakt. Als de rol afgewikkeld wordt, kom je bij de laatste tien zegels voor het eind een stickertje tegen dat meldt dat er nog maar tien zegels te gaan zijn voordat het rolletje op is.

Stickerzegels "Helden van het GP-racen"

Leuk hè!
Het stickerpapier was ook niet zo lang als voor het rolletje nodig was, en waar de vellen aan elkaar geplakt werden, is een zegel aangebracht waarop reclame voor het verzamelen wordt gemaakt met de tekst: Start collecting stamps – it's great fun!

Stickerzegels "Helden van het GP-racen"

Van andere rolzegels heb ik nog andere teksten gezien maar of die ook bij de Heldenserie voorkomen…….

Helaas is er ook weer nepwerk verschenen van de Aussies, summier omschreven enveloppen die de indruk geven postwaardestukken te zijn, maar nee, het is gewoon een leuk geïllustreerde envelop en niet meer dan dat:

Maakwerk - Australische envelop

In juni 2006 (NB# 76) wisten we al de briefkaart van de Chinese motorcoureur te melden die achterwaarts rijdend op een crosser over de Chinese muur sprong. Hij deed dat om de kandidatuur van Beijing voor de Olympische spelen te ondersteunen.
Nu blijkt dat er bij die gelegenheid ook een speciaal poststempel is gebruikt. Op 16 juni van het jaar 2001 wist Mr. Yu Shunye, leider van het Dalian’s Lüshun stuntteam, deze uitzonderlijke prestatie neer te zetten. Hij sprong daarbij over het stuk muur bij Jinshanling.
Het stempeltje laat o.a. de muur, de coureur en het logo van de Olympische spelen in Beijing zien:

Stempel China nav. sprong over Chinese Muur

Tot slot: een nieuwe Kennedy met motorfiets. Maar, helaas, waarschijnlijk helemaal nep:

Nep-zegel Kennedy

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home