Belgische Kennedy zegel met stukje motorfiets

Soms heb je het wel eens; zit je zo eens links te surfen en rechts te surfen en ineens krijg je een inval. Nu vind ik het altijd leuk om juist de onmogelijkste dingen uit te zoeken en dit is nou zo'n gevalletje.

Een aantal jaren geleden hebben onze zuiderburen ook President Kennedy vereeuwigd op één hunner zegels. In het zegelbeeld de beeltenis van het hoofd van JFK, een gestileerde vlag van de USA en daarin verwerkt een afbeelding van de motorcade in Dallas tijdens welke de moord op JFK werd gepleegd. Nu ga ik dan altijd meteen op zoek naar een meerijdende motorfiets in de optocht. Na enig speurwerk dan wel een bijna gelijkende foto van de optocht gevonden maar die gaf toch te weinig houvast om de zegel tot motorzegel te bombarderen. Toen dus er niet verder meer naar gezocht en de uitgifte werd vergeten.

Postzegel België met JF Kennedy, op de achtergrond een motorrijder
De zegel van België
Rijtocht JF Kennedy met begeleiding door motoragenten
De foto
   

En dan gebeurt het: je ziet een boek over de moord met een afbeelding exact gelijk aan die op de zegel met daarop wel de contouren van een politie motorfiets. Op de zegel kunnen we na vergelijken nu dus wel een motorfiets onderscheiden maar echter wel zo dat je er behoorlijk naar moet zoeken. De koplamp is ongelukkigerwijze voor ons net achter een (staten)ster verstopt maar de girders van het scherm zijn nog wel duidelijk te onderscheiden.

Voorkant boek over moord op JF Kennedy
Detail van de Belgische zegel met JFK

Voor sommigen is dit dus misschien ook wel weer te ver gezocht maar voor de detaillisten dus mooi weer een verzamel-waardige zegel erbij. De zegel is uitgegeven in een vel met 20 beroemde personen, gebeurtenissen en/of instanties uit de vorige eeuw op 4 december 1999.

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home