GGG

Nico had op de Postex het nieuwe uitgifteprogramma van TNT gescoord. Daarop zien we dat ook in 2009 de Mooi Nederland reeks doorgezet wordt.  Op 10 maart is het Drentse Assen aan de beurt, en hoe kan het anders dan dat ook de TT-races op de zegel (en mogelijk ook op het velletje, maar daar hebben we nog geen plaatje van) een plaatsje krijgen. En so bie it!
Naast Bartje en het Verkeerspark vinden we een bekende afbeelding van racers op het zegeltje. Nu zijn de MN-velletjes alleen in de betreffende plaats te koop en voldoen daarmee niet aan de criteria die wij aan echte postzegels stellen, namelijk algemene verkrijgbaarheid. Daar heeft de TNT echter wat op gevonden: op 16 juni komt er een verzamelvelletje met oa. deze zegel uit, dat wel overal te verkrijgen zal zijn. Voor de stukken-makers, die kunnen dus hurry-up aan de gang om weer eens een mooie private Nederlandse envelop te knutselen.
Postzegel Mooi Nederland - Assen

 

In de vorige Nieuwsbrief meldde Eric bij de uitgifte van Guinea-Bissau bij het Al Gore blokje dat op een van de zegels “een 3-wielig voertuig” staat afgebeeld. Nou dat is niet zomaar een 3-wieler. Het gaat hier om de in Nederland door Nederlanders bedachte en gemaakte PAL-V. De letters staan voor Personal Air and Land – Vehicle en het is een kruising tussen een Gyrocopter en een motorfiets-auto model, de Carver.
Het ‘ding’ is nog in de ontwikkel fase maar nu al heeft de NL-Politie een optie op dit nieuwe surveillance voertuig en ook de andere hulpdiensten zien er wel brood in.
De PAL-V wordt door verschillende Universiteiten in samenwerking met de bedenkers, Bakker, Dingemans en Emanuels ontwikkeld. Voor meer info: www.pal-v.com

PAL-V vliegende 3-wieler

Overigens even een lijntje tussendoor: de uitgiften van Guinea-Bissau verschijnen nu ineens in de officiële catalogi, dus…..

Gibraltar maakt het voor ons in 2004 wat chaotisch. Van de D-Day uitgifte waar de Corgi Bike op een zegel staat, bleken zgn. Gutter labels te bestaan. Bij nader onderzoek naar deze uitgifte bleek er op de gutters (middenstroken) nergens een motortje te vinden.

Zegel Gibraltar met Gutter label

Helaas dus. Overigens wel een leuk stripje in de collectie.
Maar….. op een andere gutterstrook van een uitgifte uit 2004 vonden we wel een motorfiets. De serie herdenkt het bezoek 50 jaar geleden (in 2004) van HM de Queen aan het rotspuntje. Op de gutter van het 47p zegel zien we een ijverige motoragent die vlak voor het bezoek nog even de route narijdt op zijn motorfietsje.
En voor de ‘compleet verzamelaars’  hoort deze er wel weer echt bij natuurlijk.

Gutter label Gibraltar met motorfiets

Zegels Gibraltar met Gutter label met motorfiets

Ducatisten opgelet!!
Met de Ducati zegel van mei dit jaar verschenen een aantal producten. Allereerst zijn er twee verschillende eerste dag stempels; de in Bologna geplaatste algemene stempel en de bij het Circuit van Mugello in Barbarino geplaatste tweede stempel.
In beide stempels dezelfde afbeelding als op het zegel maar met een andere naam natuurlijk.
Verder een verzamelkaartje op creditcardformaat en ook een verzamelmap, met daarin de zegel, het verzamelkaartje en, nu komt het: twee maximumkaarten met elk een verschillend stempel, maar op een van de kaarten zit een hoesje met een kleuren-foliedruk  van de afbeelding op het zegeltje.

Verzamelkaartje Italië met afbeeldingen Ducati

Maximumkaarten Italië met afbeeldingen Ducati

Zelf denk ik dat deze folie-max-kaart alleen maar in de folder is opgenomen. Wel  erg leuk natuurlijk.

Nou, voor een zwakke zegelzomer is het toch nog weer heel wat.
We gaan weer volop verzamelen.

Hans de Kloet

Tot de volgende 3XG. Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home