Amerikaanse stempels 2008

David Smith en ons eigen clublid Thomas Noonan hebben in het Amerikaanse stempelgebeuren hun staartje weer eens geroerd.
David Smith is een gepensioneerde politieman, rijdend op een Gold-Wing 1500 en een trike 1500-6 die ook regelmatig in zijn stempelontwerpen te zien zijn. 
Zo tekende hij voor het stempel van Jackson, Nebraska voor gebruik bij het Motorcycle Awareness Station aldaar een 1800 in frontaanzicht naast de staatscontouren. Dit stempel werd op 6 mei gebruikt:

De meimaand is namelijk in de USA Motorcycle Awareness Month en veel plaatselijke verenigingen organiseren dan een toerrit.
Het tweede stempel van zijn hand is gebruikt op 10 mei in de plaats Wakeman in de staat Ohio. En ook hier weer een tekening van een Gold-Wing 1800 met op de kuip de afkorting van David's chapter (V= vijf) van de Amerikaanse GW-club:

Dezelfde 1800 fiets wordt ook gebruikt in een stempel gebruikt in Barium Springs NC en, hoewel ik daar geen bevestiging van heb, kan het haast niet anders dan dat ook deze tekening van David's hand is:

Thomas Noonan, clublid van de MFN, heeft samen met David ook in zijn woonplaats, Burnt Hills, New York state, voor de Motorcycle Awareness month een Station bemand met een eigen stempel.
En op dit stempel nu eens geen Gold-Wing maar een Harley Davidson. Dit Station was in bedrijf op 28 mei van dit jaar.

Beide mannen, weer bedankt voor de fraaie stempels voor onze collecties.

====+====

Maar natuurlijk zijn er nog veel meer motorminnende postzegel­freaks in de USA, en er zijn nog een paar leuke stempels voor ons thema gebruikt en/of gaan gebruikt worden.
Stempels voor motor­evenementen maar zonder afbeelding van een "brommer" in het stempel zijn er o.a. van de op 25 mei gereden POW-MIA (Prisoners Of War - Missing In Action) Memorial day 'Ride for Freedom' Rolling Thunder Station in Washington, District of Columbia.
Doelstelling is om de gedachte aan vermiste soldaten en krijgsgevangen levend te houden en zodoende deze helden niet te vergeten.

Americade staat voor een treffen van treffens en toerritten voor motorfietsen en hun berijders. Zo zijn er in de week van het treffen maar liefst 21 toerritten met en zonder begeleiding, 3 Poker Runs (inzamelings-ritten voor goede doelen), motorshows met proefrijden op alle mogelijke motoren, kleding en chopper shows, verschillende stuntshows, rodeo's, verschillende treffens van o.a. trikes, scooters en Victory motorcycles en.... en.....veeeel meer.

Bike Time. Voor de tweede keer werd dit 3-daagse evenement in Muskegon (vlakbij het plaatsje Holland) aan de oever van het Michigan meer georganiseerd. In de drie dagen worden er IJsraces (in de zomer!) en Heuvelklims gehouden. Vele stuntrijders, als Bubba Blackwell en "Globe of Death"-familie Ives, zijn aanwezig en grote choppershows worden gehouden. Natuurlijk de nodige treffens en festiviteiten.

Wel weer een gestileerde afbeelding van een Cleveland motorfiets zien we in het stempel van de American Motorcycle Club. Op 14 juni werd hun stempeltje in Rhinebeck, New York state, gebruikt tijdens een rit met oude motorfietsen onder het motto:

Rijdt hem, verstop hem niet.

 

Okay, nog één USA stempeltje dan. In Hibbing, Minnesota, de geboorte- en woonplaats van Bob Dylan, wordt sinds enige jaren een reeks feestdagen voor 'hun' Bob georganiseerd.
Dit keer werd er in Ironworld, een museum over alles van ijzer in het plaatsje Chisholm, een tentoonstelling over Bob en 'zijn' IJzeren zaken gehouden, met natuurlijk daartussen een motorfiets, een Harley.
De Harley werd gekozen als thema voor het dit jaar te gebruiken poststempel tijdens de dagen hetgeen onderstaand stempel opleverde.

Stempel Dylan Days

Het getoonde stempel laat als gebruiksdatum 24 mei zien maar wat ik begrepen heb is dat er ook op 22, 23 en 25 mei een stempel is gebruikt met dan deze data.

Nou, nu wel weer genoeg gestempeld dacht ik zo.
Vooralsnog weer wat te zoeken dus.

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home