GGG

'Naakt in het Leger' (titel van de nieuwe tentoonstelling van onze secretaris) behaalde tijdens een tentoonstelling in Aalsmeer niet alleen in zijn categorie de meeste punten, maar sleepte ook nog eens een aanmoedigingsprijs in de wacht.
Onder deze wat vreemd aandoende titel behandelt Nico het werk van de motorordonnans binnen het leger. De titel impliceert dat de koeriers op hun 'brommers' dat zonder enige bescherming aan het front moeten doen.
De aanwezigen op de MFN clubmiddag hebben de presentatie ook al kunnen zien en de lof was niet van de lucht. Nico, ook van deze kant, hartelijk gefeliciteerd met het behaalde resultaat.\

In het vorige nummer meldde ik de Duitse nummerbord zegel. Ter bevestiging ontving ik van een clublid een afbeelding van een motorfiets met zo’n nummerbord.
Bedankt daarvoor.

Voorbeeld van een Oost-Duitse motornummerplaat

Eveneens al een tijdje geleden gemeld dat Edith Piaf ooit eens een lied zong over een Homme op een Moto. Welnu, een Franse liefhebber heeft van dat gegeven een persoonlijke postzegel laten maken. Links een Marianne kopje en op het label Edith en de motorman.
Leuk hè!

Franse persoonlijke zegel met Edith Piaf


Blijven we nog even in het Franse. Ten tijde van de uitgifte Cylindrées et Carénages voor de jeugd in 2002 zijn er twee private postzegelboekjes gemaakt. De boekjes werden in de tijdelijke postkantoren aan kopers van de blokken voor de jeugd als promotie uitgereikt door de verschillende sponsors. Er bestaan boekjes met stroken van vijf Marianneke zegels in de waarden 0.01 en 0.10 Eurocenten.

Franse private postzegelboekjes tgv. uitgifte Cylindrées et Carenages

Van een oplettend clublid uit Groningen ontving ik de melding van nog een Tour de France blokje met een motorfiets afbeelding.
De afbeeldingen van Guyana met op het blok een begeleidende motorfiets en in het zegelbeeld onze eigen Jan Janssen blijkt ook gebruikt te zijn voor een blokje van Tuvalu. Alleen rijdt Jan hier de andere kant op. Deze vondst heeft gemaakt dat ik eens wat dieper op deze uitgiften in wil gaan maar daarvoor ontbrak het me nu even aan tijd. Next time.

Tour de France blokje van Guyana
Het blokje van Guyana...

Tour de France blokje van Tuvalu
en van Tuvalu, waar Jan Janssen de andere kant op fietst

Oostenrijk heeft op 29 mei 2007 een velletje in de reeks Formule 1 legenden uitgegeven. Normaal voor ons niet van belang ware het niet dat op positie 1 x 3 de legendarische coureur John Surtees afgebeeld staat.
Hoewel op de zegel zijn victorie met Ferrari wordt getoond, kennen wij hem natuurlijk van zijn zevenvoudige WK titel in de motorsport. Op MV Agusta in de 350 en 500 cc klasse maakte hij zijn naam onvergetelijk. Op de Centennial in Assen gaf hij acte de presence in alle klassen. Surtees is de enige coureur die in zowel de autosport als motorsport wereldkampioen is.

Blok Oostenrijk met Formule 1 kampioenenDe zegel met John Surtees
Het hele velletje....                                      en de zegel met John Surtees

Tijd om de grote zee weer eens over te gaan. Local Post Junction meldt de getoonde zegel. Ongetwijfeld particulier maar hoe en wat?
Enig speurwerk (met hulp van ons Oostenrijkse lid) leerde dat het hier om een fun-uitgifte gaat van Embassy, Arky of Toast te Seattle USA. Het beeld toont een aantal politiemotorfietsen maar de zegel is dus niet meer dan een grap. Toch wel leuk natuurlijk.

Fun-zegel van Local Post Junction

David Smith tekende voor het ontwerp van de recent gebruikte  MC-Awareness month stempel in Harmony NC. Het stempel laat een Gold-Wing 1500 trike, zijn eigen trike, zien in de Lehmann uitvoering.

Motorcycle Awareness stempel met Goldwing trike

NGLP zou NGLP niet zijn als deze postdienst uit Georgia niet ook iets aan de 100 jaar TT-races op Man zou doen natuurlijk.
Cully gebruikte daarvoor de vaste afbeelding van NGLP op groen papier voor een plattegrond van de TT-course, waarde indruk $ 1.00. De zegels zijn in stroken van 10 zegels, 2 banen van vijf, als Tete Bêche gedrukt met zowel de onder- als bovenkant gekoppeld.

NGLP-zegel tgv. 100 jaar Manx TTNGLP zegel Tete Bêche gedrukt


Uiteraard verzorgde Mr. Granger ook gelopen stukken met de NGLP zegel.

NGLP-envelop tgv. 100 jaar Manx TT

Voor ter postbezorging deed Cully een beroep op de op Man woonachtige Peter Corlett die dan ook tekende als Internationaal koerier. Helaas werden de brieven niet in Man gestempeld maar gelukkig zette de NL post er wel een barcode op; toch gelopen dus.

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home