David Smith's USA-Stempels

Een gepensioneerde politieman, een Gold-Wing, tekentalent en een passie voor stempels! Breng ze bij elkaar en.... je hebt David Smith.

In eerste instantie kennen we David van de enveloppen zoals boven getoond. Deze maakte Smith ter herinnering aan het hebben van zijn Gold-Wing gedurende 10 jaar en een slordige 260.000 ongeluk-vrije kilometers. Veelal illustreert David zijn zelfgevouwen enveloppen middels eveneens zelfvervaardigde fraai ingekleurde tekeningen, maar ook brengt hij na afstempeling van de enveloppen alsnog fraaie illustraties op de covers aan naar wens van de ontvanger.
Naast het versieren van de enveloppen heeft hij nog een andere passie: stempels ontwerpen, postmarks in US-taal.
Nadat hij al behoorlijk wat stempels verzameld had, viel het hem op dat er nog geen stempels van Wings bij zaten. Daarop besloot hij om daar wat aan te doen en vroeg aan de Postal Service goedkeuring en toestemming voor gebruik in Statesville, zijn woonplaats, van een door hem ontworpen stempel. De keuze: een stempel tgv. de Motorcycle Awareness Month (mei) Hij koos daarvoor een eigen ontwerp van een Gold-Wing, betrokken bij een aanrijding met een auto.
Hoewel zelf toen dus ook al rijder met vele schadevrije mijlen stond toch zijn eigen Wing model voor de verongelukte ‘brommer’.  Op de kuip staan de letters “NCV” die staan voor de GWRA-afdeling North Carolina chapter 5.

Stempel Motorcycle Awareness Month Statesville 2002

Daarna sloeg het virus toe, en sinds 2002 zagen we niet minder dan 10 nieuwe stempels van zijn hand gebruikt worden bij de posterijen.
O.a. Motorcycle awarenes month, Tunnel Hill 2003, 2004, 2005 en 2006, Motorcycle awareness month, Ponte Vedra Beach en Statesville 2006, Motor Maids 2004 en 2005, en recentelijk een in rood uitgevoerd stempel met Santa op een Gold-Wing 1800-6 voor Kerst 2006, gebruikt op 2 december in Morganton, NC.

Stempel Motorcycle Awareness Month Tunnel Hill 2004

Stempel tgv. Motor Maids 2004

Stempel tgv. Motor Maids 2005

Kerststempel met Santa op een Goldwing

Memorial dagen staan hoog aangeschreven bij Amerikanen, en op vele plaatsen in de US staan dan ook gedenktekens voor gevallenen tijdens de verschillende acties op de wereld. Eén zo’n gedenkteken is op een rondrijdende vrachtwagen geplaatst en toen deze truck de woonplaats van David aan zou doen, besloot zijn chapter tot begeleiding van de truck en kon het natuurlijk niet anders dan dat hij daar ook filatelistisch aandacht aan zou geven. Middels een stempel deed hij dat met getoonde geïllustreerde envelop. Op de deur van de truck weer het logo van de NCV.

Envelop tgv. bezoek Vietnam Travelling Wall aan Statesville
De memorial envelop

Stempel tgv. bezoek Vietnam Travelling Wall aan Statesville
Het speciale stempel op de envelop

Als ex-Harley rijder heeft hij ook het jaar van het varken bedacht met een HOG envelop. Voor iedereen wat dus.

HOG-Envelop tgv. Year of the Pig

David, bedankt dus voor je aanvulling op onze hobby.

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home