100 jaar FIM & MFN

FIM logoIn 2004 bestond de wereldwijde overkoepelende motorrijders organisatie 'Federation International de Motocyclisme' (FIM) precies 100 jaren. Om dat feit te vieren werd besloten om een boek uit te geven over het motorrijden en de geschiedenis ervan in de breedste zin van het woord. Helaas heeft het door interne strubbelingen meer dan een jaar geduurd voordat het boek uitgebracht kon worden, en pas eind 2005 vond de presentatie plaats.
Voor ons motorfilatelisten pakte deze uitgifte superleuk uit. Van ons clublid Walter Wermuth, een vooraanstaand persoon bij de FIM in de Trial-sport afdeling, was bekend dat hij een verzamelaar is van postzegels met motorfietsen, en aan hem werd gevraagd om voor het FIM boek een stukje over zijn tweede hobby te schrijven.
Walter schreef een onderhoudend verhaal van 6 A4-tjes over onze hobby en omschrijft in het stuk vele motorfietszegeltjes. Ook de MFN wordt er als vereniging genoemd en zo'n 'advertentie' die onze doelgroep 100% bereikt is natuurlijk altijd super.

Stukje over de MFN uit het FIM jubileumboek
Zo staat de MFN in het FIM boek

Wil je het boek bestellen, dat kan in de Franse of Engelse taal op www.fim.ch voor het lieve sommetje van CHF 190.00 (€ 120.00). Voor dat bedrag krijg je een in kleur uitgevoerd boekwerk van 600 pagina's met meer dan 500 foto's over 100 jaar motorsporten:

Advertentie voor het FIM jubileumboek

Walter: Danke.

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home