NGLP ook nu weer met Kerstzegels

Op de dag van kopij-sluiting voor dit MFN-Kerstnummer ontvingen we uit Amerika nog het laatste nieuws over de nieuwe Kerstuitgifte van zegeltjes door de NGLP, de North Georgia Local Post. Gelukkig kon Paul dit nieuws er nog tussen foefelen.

Voor gebruik op lokaal geposte en dan naar de US-Postal services getrans- porteerde Kerstpost maakte de Hr. Granger weer een leuk zegeltje, waarop een getekende afbeelding van de Kerstman en zijn Elven die een kerstboom in het zijspan van een Harley stoppen.

Het zegel…..

en het boekje

Het zegeltje is (middels 'thuisvlijt' op de naaimachine) doorstoken en ongegomd. Uiteraard zijn er ook nu weer een aantal ongetande en Tte-Beche zegels voor ons verzamelaars geproduceerd. Nieuw is echter een postzegelboekje in Omkeer-Tte-Beche-Ondersteboven druk.

 

Dan zijn er voor eigen gebruik nog een aantal zelfklevende USA zegels met een Motorcycle-X-mas tafereel aangemaakt in twee waarden, 37 cts (binnenland) met groene cijfers en kader en 83 cts in rode cijfers en kader (Internationaal).

 

 


Een envelop met beide kerstzegels er op

Een klein tipje van de sluier mag ik wel alvast oplichten over een in Mei (6 mei) te gebruiken nieuw speciaal stempel tgv. de Motorcycle Awareness Month. Dit stempel zal in Tunnel Hill weer door postvrouw Ruth op de aangeleverde poststukken geplaatst gaan worden. Het gaat hier om een stempel zoals ook voorgaande jaren is gebruikt, maar dit komende jaar met een racemodel in de spiegel afgebeeld.
Net als andere jaren kun je ook nu weer je eigen gemaakte envelop met dit stempel laten verfraaien. Knutsel en plak je persoonlijke envelop voor deze eerste dag van gebruik van dit stempel in elkaar, maar zorg ervoor dat deze enveloppen niet groter zijn dan A5 formaat (liefst A6 of folio), en niet zwaarder dan 20 gram.
Je kunt de aan jezelf geadresseerde en versierde envelop dan opsturen aan mij (Hans de Kloet). Ik neem deze dan mee naar Amerika en zal hem daar bij Cully ter verzorging van het stempel op het Tunnel Hill Awareness Station en het versturen naar je achterlaten. De Daytona races beginnen op 3 maart en dan wil ik er al zijn, dus stuur je enveloppen aan mij vr 20 februari, dan weet je zeker dat ze op tijd zijn.
Okay, tot zover dit nagekomen bericht.

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home