MFN in Manx TT!

Zoals Hans in de vorige nieuwsbrief al aankondigde in de rubriek "Gehoord, Gezien, Gelezen" was de MFN dit jaar vertegenwoordigd in de TT op het eiland Man! Ons Amerikaanse lid Cully Granger (de man achter de North Georgia Local Post) had via veilingsite Ebay een sponsorplaatsje gekocht op de motor van Philip Harman, en op deze plaats MFN stickers laten plakken.
De motor van Philip Harman is een 2001 Aprillia Mille R. Deze uitvoering is standaard al uitgerust met uitstekende Íhlins vering. Het motorblok is standaard, maar in- en uitlaattraject en injectie zijn gewijzigd. Verder zijn natuurlijk alle overbodige spullen, zoals verlichting, van de motor verwijderd. De motor is voorzien van Pirelli Supercorsa banden, standaard wegbanden voor (zeer) sportief gebruik.

Motor en bus van Philip Harman
De motor en bus van Philip Harman. De MFN-stickers zijn met pijlen aangegeven.

In vergelijking met de Japanse fabrieksmotoren is deze motor uiteraard langzaam. Het verschil in topsnelheid bedraagt maar liefst zo'n 65 tot 80 km/uur. Voor het uitrijden van de TT op Man is behalve snelheid echter nog een eigenschap van belang, en dat is betrouwbaarheid.


Het team; Philip Harman is de man in het midden

Philip Harman is 43 jaar oud, en voor een coureur nogal groot en stevig gebouwd. Hij deed in 2003 voor het eerst mee met de Manx TT. In de "Newcomers Senior" finishte hij niet onverdienstelijk als 20e van de 120 deelnemers. In de senior race werd hij 72e van de 120. Zijn gemiddelde snelheid in de races was ongeveer 167 km/uur (101.5 mijl/uur), en zijn snelste ronde was bijna 172 km/uur (104 mijl/uur). In de 2004 Senior finishte Philip als 68e, weer met een gemiddelde snelheid van ca. 167 km/uur. Zijn snelste trainingsronde was ongeveer 171 km/uur (103.5 mijl/uur). Helaas heeft de MFN-sponsoring hem dus geen vleugels gegeven.


Actiefoto van Philip Harman

Uiteraard heeft Cully deze gelegenheid aangegrepen om weer eens een serie speciale NGLP enveloppen te maken. Dit keer met een persoonlijke postzegel, met daarop uiteraard ook een foto van Philip Harman.

De rijk versierde NGLP envelop met persoonlijke zegel

In tegenstelling tot de Nederlandse posterijen wordt in de USA de persoonlijke afbeelding op de zegel zelf geplaatst, en niet op een tab. Dit is dus echt een persoonlijke zegel.

De persoonlijke zegel van Cully

Bijna waren de MFN-stickers, die onder op de kuip geplakt waren, nog verdwenen. Door een gat in de uitlaat was er een flink gat in de kuip gebrand, vlak voor de sticker op de rechterzijde van de motor. Waarschijnlijk is dit al in een van de trainingen gebeurd, want er zijn ook actiefoto's waarop een andere uitlaat gemonteerd is en de MFN-sticker er wat gehavend uitziet. Mogelijk heeft deze gebeurtenis er toe bijgedragen dat Philip geen beter resultaat behaald heeft.


Op deze foto is de Akropovic uitlaat aan de linkerzijde verdwenen

Dankzij het gat in de kuip is de MFN sponsoring wel prominent in beeld gekomen in de foto-gallerij op de website van Philip Harman (www.philip-harman.co.uk).


Een van de foto's van de site met het gat in de kuip

Klik hier voor meer foto's

 

Paul Essens

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home