NGLP Nieuws!

 

In de vorige 3xG meldde ik al de uitgifte van de 100 jaar Harley uitgifte van de North Georgia Local Post. In dat stukje vertelde ik al dat de uitgifteprijs van dit 2 zegels en een label tonende velletje wat aan de hoge kant is, maar dat voor ons verzamelaars een andere prijs gehanteerd zou worden.
Nou, inmiddels heeft de uitgifte plaatsgevonden en, omdat wij vanuit Nederland toch nooit van zijn diensten gebruik zullen maken, is voor ons de aankoopprijs gesteld op € 3.25 voor een velletje. Op de laatste clubmiddag vonden veel van de voorradige velletjes al hun weg naar de stockboeken van de aanwezigen. Wees gerust: er zijn er nog voor de liefhebbers.

Net als vorig jaar heeft Cully ook dit keer weer een dikke vinger in de pap gehad bij het vervaardigen en aanbrengen van een speciaal stempel ter gelegenheid van de MC-awarenes month (mei) op het door Ruth beheerde postkantoor van Tunnel Hill, Georgia, USA. Danny Cole, een vriend van Cully, tekende voor de afbeelding deze retro-politieman op een (wat anders) Harley Davidson. De NGLP "Motorcycle Awareness Month" stempel

Hier Ruth en Cully bij het aanbrengen van de speciale afstempeling op 1 mei 2004 in het post-office te Tunnel Hill:

Cully & Ruth aan het werk

Van de stempel wist ik al, maar toen de eerste brief uit Tunnel Hill op de mat lag bleek er tevens een nieuwe uitgifte van NGLP te zijn: #4 dus. De brief zelf is rijkelijk versierd met alle denkbare stempels die bij Cully in de la liggen. Fraai maakwerk:

Envelop met diverse stempels

NGLP zegel #4 Zegel NGLP # 4 is in kleur uitgevoerd, met dezelfde afbeelding als het MC-awareness stempel op 5x7 cm formaat. De waarde is 5 $cts. Aardig detail is dat Cully zelf op de naaimachine de "tanding" (doorstoken lijn) heeft aangebracht. Al met al weer een leuk North Georgia Local Post item erbij.

Ik geloof dat Mr. Granger nu echt de smaak van de motorfilatelie te pakken heeft en het wachten is dus op de volgende uitgifte. Misschien wel van zijn nieuwe Victory motorfiets. Van de zegels van NGLP heb ik een aantal exemplaren op voorraad. Wil je ook deze zegels in bezit krijgen, neem dan even contact op met mij.

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home