Dé Mooiste!!!

En toen was daar ons eigen 3e Nederlandse Motorzegeltje:


 

 
Het hele vel met de 10 mooiste

Voor ons niet één van de tien mooiste maar DÉ mooiste van de mooiste tien persoonlijke postzegels.
Zoals bekend moge zijn, heeft de Koninklijke  TPG Post BV ons Nederlanders de kans gegeven om een eigen afbeelding op een aan een frankeerzegel aanhangend sierzegel te laten plaatsen. Dat veel MFN-ers hiervan gebruik hebben gemaakt, bleek wel uit de opgestuurde fraaie exemplaren. Overigens bestaat de mogelijkheid tot bestelling van deze persoonlijke postzegels nog tot eind 2004 (www.tpgpost.nl). Deze mogelijkheid startte op 20 mei 2003 en was meteen een daverend succes. Vele medelanders stuurden hun geliefden en dierbare objecten om deze te laten verzegelen.
Uit al de inzendingen die voor 1 juli bij TPG Post binnen waren, werden tien van de mooiste plaatjes uitgekozen. Deze werkwijze zou een beeld geven van wat de medelanders graag op een postzegel zouden willen zien. 

Coureur Wim TheunissenLucky bastards as we are, viel ook een motorzegel te bewonderen.Hiep, Hiep. Maar vrijwel direct kreeg ik telefoontjes met de vraag wat voor 'fiets' en wie er op de zegel stond? Het kuip nummer zeven, het bijschrift "Onze snelle Wim" en wat surfen op het Internet brachten voor mij al snel de zekerheid dat het hier om Wim Theunissen op een Yamaha gaat.
Wim Theunissen is een bekende coureur op de Nationale en Internationale circuits. Hij heeft bijv. prima gepresteerd in de World Cup van 1996 te Sugo waar hij 6e wist te worden op Kawasaki. (Team Leo Theunissen) en in de Liqui Moly Racing Cup (1998: 1e).
Inmiddels richt hij zich met het Yamaha GS Racing Team op de wedstrijden in de Superstock.


Yamaha R1

De foto gebruikt op de persoonlijke postzegel, welke door de zus van Wim besteld werd bij TPG, werd gemaakt door fotograaf Marc Renders tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen op het circuit van Assen op 25 mei van 2003. Tijdens de race, welke door valpartijen werd geteisterd en daardoor vroegtijdig afgevlagd, finishte hij als derde. Inmiddels weten we ook dat Wim in de eindklassering van 2003 vierde is geworden.
De originele inzending van Zus leverde deze fraaie zegel op welke door TPG weer voor de echte zegel werd benut.


Een replica van de originele zegel

Overigens heeft Wim Theunissen zich al eens  eerder in de aandacht van ons Motorfilatelisten mogen verheugen en wel in de stadspost VDW Regiopost uitgifte (21 augustus 2000) van een velletje stickerzegels ter gelegenheid ven 30 Jaar Stichting CC-Races Tolbert met als sponsor het motor-kledingmerk Kobutex.

Wim, Zus en Marc, bedankt voor dit fraaie zegel.

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home