Promotie Motor Filatelie op show historische motorfietsen

Als half januari een collega aan mij vraagt of hij misschien een paar promotie posters mag ophangen, springt bij mij plotseling de vonk over. Nog dezelfde avond bel ik de man op en vraag hem of het bestuur van de ZZ Races een paar vierkante meter beschikbaar wil stellen voor een MFN promotie stand. De volgende dag al krijg ik hiervoor toestemming en na enig telefonisch overleg met Nico Helling ga ik van start.


Een van de tentoongestelde motoren

Het begint met het bedenken en het verzamelen van het materiaal voor de kaders. Dit verloopt voorspoedig en binnen 2 dagen waren de kaders in elkaar gezet. Maar dan vanuit je eigen alfabetisch opgezette merkenverzameling een aantal bladen op A3 formaat gaan samenstellen. Na veel denk- en schrijfwerk heb ik gekozen voor een paar bladen met het thema "Hoe is het met de motorfiets begonnen" en vervolgens "Hoe het steeds maar verder gaat". Op een show van historische wegrace motoren moet je ook iets van dit thema laten zien. Dus een blad met "Race walhalla, het eiland Man" en een blad met beroemde coureurs en wat nieuwer wegrace materiaal. Verder nog een blad met de titel "Motorfilatelie en zijn mogelijkheden". Hierop o.a. Cinderella's, vlagstempels, een merkenverzameling en postbezorging per motorfiets.


De MFN kaders

Volgens het handtekeningenboek hebben ruim 200 personen deze unieke show met BSA, Laverda, Norton, Triton (TRIumph norTON combinatie), Aermachi en Mondial wegrace motoren bezocht. Ook voor de MFN stand was er ruime belanstelling.
Om de bezoekers iets tastbaars mee te geven heb ik uit onze clubbladen een aantal verhalen bijeen gebracht in 'n "meeneemexemplaar" voor deze show. Ongeveer 35 bezoekers hebben 'n gratis "meeneemexemplaar", en een aanmeldings formulier, meegenomen. Ondanks het vele voorbereidende werk in heel korte tijd (10 dagen) en een lange showdag (van 10.00u 's morgens tot 12.00u 's avonds) was het voor mij een zeer leerzame klas.
Geografische informatie over de plaats van het gebeuren: 't Zandt ligt 25 km ten noorden van de stad Groningen, richting de Eemshaven. Hier worden jaarlijks de ZZ races op historische wegrace motoren gehouden. Dit jaar zullen de races op 26 juli verreden worden.

 

Harry J. Rutgers.

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home