100 jaar Harley-Davidson

Het oudste motormerk ter wereld viert zijn honderdste verjaardag. In 1903 werden in Milwaukee de eerste motorfietsen met dat merk gebouwd. In een tuinschuurtje achter het woonhuis van de familie Davidson, om precies te zijn. Een eeuw later heeft de naam Harley-Davidson zelfs in de verste uithoeken van de wereld een bekende klank.

De eerste Harley Davidson (foto: Harley-Davidson Motor Co.)
Harley-Davidson nummer één uit 1903.

Het jaar 1903 staat in de historie van de mobiliteit gegrift. Het is het geboortejaar van de Ford automobielfabrieken en in datzelfde jaar verbijsteren de gebroeders Wright de wereld door met hun Flyer het startschot te geven voor de luchtvaarthistorie met de eerste gemotoriseerde vlucht in de geschiedenis. Maar er valt nog een mijlpaal te noteren: in het schuurtje achter huize Davidson knutselen William Harley en de drie broers Davidson de eerste motorfietsen in elkaar. Met grove kwast is er op de houten garagedeur geschilderd: Harley-Davidson Motor Co.

Zegel van Turks & Caicos, 1985

Zegel van Antigua & Barbuda, bestaat ook met overdruk "Barbuda Mail"

Inmiddels is Harley-Davidson het oudste en meest befaamde motormerk ter wereld. Zelfs in de verste uithoeken van deze aardbol hebben de dikke V-twin motoren in de afgelopen eeuw een onuitwisbare indruk nagelaten. Bij ons niet in de laatste plaats, omdat de bevrijders aan het eind van beide wereldoorlogen op de Amerikaanse machines binnen kwamen denderen. De liberator uit de veertiger jaren is een echte verzamelaarsmachine.

Blokje van Stadspost Epe tgv. 50 jaar bevrijding

Wie over V-twins praat, heeft het over een Harley. Ook al heeft de historie naast hoogtepunten ook inktzwarte diepten gekend. Van de top in 1920, toen Harley-Davidson waarschijnlijk het grootste motormerk ter wereld was, via de diepste diepten van de depressie terug omhoog naar de grote productieaantallen voor de oorlogsindustrie en aan het eind van de zestiger jaren wederom een vrije val, die uitmondde in een overname door het AMF concern.

Zegel van Sierra Leone, 1985

 

De kostbare Harleys passen inmiddels in het zelfde vakje als de cabriolet en worden niet zelden door managers, directeuren en andere dikbetaalde lieden bereden. Bij mooi weer en in het weekend.

 

Een belangrijke mijlpaal is in 1991 de lancering van de Harley-Davidson V-Rod geweest. Een schitterend gelijnde sprintmachine die uit een blok metaal lijkt te zijn gefreesd. Hét meesterstuk van designer en kleinzoon van een van de oprichters Willie G. Davidson. Met deze V-Rod staat er voor het eerst sinds de eerste V-twin uit 1909, een machine die in alle opzichten nieuw is. Zelfs de traditionele cilinderhoek van 45 graden is naar 60 graden gebracht.
Het resultaat is een hele pure machine, met een volbloed Harley-motorblok en twee volledig gegoten wielen. Omlijst met een compleet nieuw frame en afgerond met kleine spatborden en een minuscuul dragster-style koplampje. Ook de metaalkleur is een bewuste keuze met het oog op hightech uitstraling. Zie het als een fusie tussen traditionele Harley-styling en eigentijdse presentatie.
De V-Rod trekt de lijn op een logische manier verder. De mensen hebben altijd al omgekeken als er een Harley voorbij kwam, nu stoppen ze ook nog even om hem na te staren.

Of het goed gaat met de Harley-Davidson? Vooralsnog zijn de nieuwste Harley's in de speciale 100 jaar Anniversary uitvoering uitverkocht of alleen met een flinke wachttijd leverbaar. Het zal voorlopig wel loslopen dus.

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home