De meeste MFN'ers hebben bij het clubblad 61 het jubileum presentje van de MFN voor haar leden meegestuurd gekregen. Diegenen die op de feestelijke jubileum dag in Austerlitz aanwezig waren, hebben hem waarschijnlijk al ergens hangen, de

MFN JUBILEUM VERJAARDAGS KALENDER

Net als de vorige lustrums, wilden we ook nu het jubileum niet ongemerkt laten passeren. We hebben met elkaar gebrainstormd wat we nu aan jullie voor aardigheidje aan zouden kunnen bieden. Als eerste komt natuurlijk een filatelistisch presentje in het hoofd op maar al snel bleek dat dat niet te realiseren was. Dus geen stempels of zegels.
De gedachte begon te groeien om iets te presenteren waarmee de aandacht eens op onze hobby gevestigd kon worden. Bijv een sluitzegels of een verjaardagskalender. Omdat we niet konden beslissen is het de keus gedaan voor beide presenten.

Voor de sluitzegels werden speciaal, uit Canada, gegomde geperforeerde printbare vellen zegels besteld. Na enig proberen en proefprinten hebben we 100 van de sluitzegelvellen gemaakt. Je kunt ze op de brieven aan vrienden gebruiken maar, al zeg ik het zelf, het zijn wel juweeltjes geworden en ik hoop dan ook dat jullie ze als verzamelobject in je verzameling bewaren.
Voor de kalender viel de keus op een meerjarig te gebruiken verjaardagskalender. Achterliggende gedachte bij dit aardigheidje is dat de meeste mensen een verjaardagskalender op het kleine kamertje hangen waar de afbeeldingen dan gezien worden door gasten die ook even moeten. Mogelijk dat ze dan een afbeelding zien van een zegel en daarnaar vragen aan de MFN-er. Zo komt je hobby eens onder de aandacht van anderen en opent de mogelijkheid om wat van je verzameling te laten zien aan niet verzamelaars. Dus..werd er prijs opgevraagd bij enkele drukkers en kopieerbedrijven.

Het bleek dat ‘buitenshuise’ fabricage van de kalender meer zou gaan vragen van onze schatkist dan de bodem had te dragen. Na enig rekenwerk werd besloten om het geheel dan maar in eigen beheer te maken. En na 2400 printjes ( 100 kalenders waarvan de bladen 2 keer door de printer moesten), 8˝kleuren en 4 zwarte cartridges lag het resultaat klaar. Nu nog een avondje of vier sorteren en binden en jullie aandenken was af.

De maanden:

 • Januari; de eerste maand van het jaar. De getoonde zegels tonen enkele van de pioniersmodellen gemotoriseerde rijwielen. Januari is ook de maand van het Parijs-Dakar avontuur en ook die vind je hier dus.
 • Februari; Op dit blad de Politiemotoren.
 • Op maart is entertainment vertegenwoordigd met circus, stunts en artiesten (Elvis & Mouse’n)...
 • en april laat diverse stripfiguren zien...
 • Op mei vonden de brommers plek.
 • Wegrace vond een eigen maand in juni met de deze maand gehouden TT races op Man en Assen. Assen winnaar Jan de Vries mag op dit blad niet ontbreken natuurlijk.
 • Op juli komen de vreemde constructies aan bod....
 • en augustus draagt de scooter.
 • Veiligheid is elke maand belangrijk maar wij hebben dit item op september geplaatst.
 • Oktober is vanaf nu de maand van de motorcross...
 • en via persoonlijke verantwoordelijkheid in november vinden we....
 • op december de post vertegenwoordigd. Uiteindelijk is dit de drukste maand voor hen die ons onze hobby mogelijk maken en daarvoor mogen we ze best eens eren. Bedankt postmannen.

Welnu, we hopen dat jullie het present leuk vinden en er nog lang naar zullen kijken.

 

Jullie bestuur: Jan, Nico, Eric, Herman & Hans.

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home