DE WAARDE VAN ZEGELEN

"Een hobby kost geld", wie kent die spreuk niet, maar zodra je aan een niet-verzamelaar vertelt dat je postzegels verzamelt, denkt die ander dat je het doet om er rijk van te worden of om je geld te beleggen. Maar......... een hobby KOST geld en onze hobby doet dat ook.
Je kunt willekeurig welke postzegelwinkel binnenlopen en vragen om de motorzegels van Isle of Man en ze worden uit de kast getrokken. Wie van ons heeft deze zegels niet al in zijn verzameling. Onnodig dus uit te leggen dat er na aankoop van deze zegeltjes geen verdere doorverkoop zal plaatsvinden. Dit soort zegeltjes kosten dus geld en brengen gevoeglijk nooit meer hun waarde op. Maar ze horen wel thuis in een motorfiets motief collectie.

De meeste van de collecties bestaan voor 50% uit dit soort zegels. Nog eens 40% zijn zegels die moeilijker te vinden zijn en dus na aankoop nog best te verhandelen zijn maar waar je dan wel de juiste "zoeker" voor moet tegenkomen. 
De overige 10% wordt gevormd door de zogenaamde krenten in de pap en die zijn dus weer zo te verhandelen. Daar weer 1% van zijn "wannahaves" voor de motorfilatelist.
Bij die 1% horen bijvoorbeeld de Italiaanse Non-Emissionate Moto Guzzi, de Burgos opdrukken, de IsraŽliŽr zonder helm, het drukkerteken "Motorfiets" van Nederland(s IndiŽ) en het Guatemala President Ubico zegeltje. (Wie zoekt ze niet?)
Overigens zijn dit soort zegels vaak wel te koop maar dan voor een exorbitant hoge prijs en dus blijven ze in de boeken van de handelaren meereizen. Toch is het prettig om je verzameling zo compleet mogelijk te maken en nemen we dus 50%ters ook mee naar huis.
De after-waarde van onze collecties zit hem dus in de VERhandelswaarde. En die is hoger dan die van menige andere hobby. Wie krijgt er bijvoorbeeld nog de aankoopprijs van z'n voetbalschoenen terug nadat er twee jaar op is gevoetbald? Om dan nog maar niet te spreken van het biergeld dat verbruikt wordt bij het na-praten in de kantines.
Nee, mijn hobby MAG best wat geld kosten. 

Wie heeft er nog wat motorspul???

 

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home