Digitaal verzamelen

Waarschijnlijk zijn er al een behoorlijk aantal van onze leden die zich met enige regelmaat op het Internet begeven en aldaar zoeken naar spullen en sites met betrekking tot ons thema.
Zelf ben ik al een heel tijdje bezig met surfen op het medium en ik moet zeggen dat het een tweede hobby naast de brommers is geworden. Toch heb ik de laatste tijd een paar ervaringen opgedaan, minder prettige, waar ik mijn mede-Internetters voor wil waarschuwen.
Het meest gebruikt is het Internet om met andere gelijkgestemden in contact te komen en inmiddels heb ik een groot aantal lieden over de hele wereld zitten waar ik mee 'chat'. Vaak komt het dan tot een ruil of een anderszins handeltje en in verreweg de meeste gevallen is dat naar tevredenheid.

Toch zijn er soms lieden die zo het vertrouwen van je weten te krijgen dat je, vaak om op de verzendkosten te besparen, te veel spullen voor te grote bedragen naar ze toestuurt. Zo had ik een contact waar ik naar tevredenheid al wat spulletjes voor kleine bedragen naar had gestuurd. Toen het echter om een grotere zending met een waarde van meer dan US$ 100.00 ging, was het contact plotseling verbroken en tot op heden heb ik nog geen bericht ontvangen van genoemde persoon ondanks diverse meeltjes en brieven. Leuk hoor. Oppassen dus.

Een ander fenomeen op het net zijn de digitale veilinghuizen. Bij eBay, Ricardo ed. kun je vaak leuke dingen vinden en na je bieding en betaling van de spullen, .................... hoor je niets meer en geeft de verkoper niet thuis. Geld kwijt, ervaring rijker, vertrouwen in de mensheid gedeukt.

Simpele waarschuwing dus:

Bezint eer je wat stuurt of betaalt.

 

Een door schade wijs geworden MFN-er, Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home