Filatelie en internet

Het nog betrekkelijke nieuwe medium internet is eigenlijk een onbegrensde wereldwijde bibliotheek met van wel elk onderwerp een keur aan informatie. Begrijpelijk dat zeker filatelisten daar een heel sterk gebruik van kunnen maken. Voor elk thema of verzamelgebied is er wel iets interessants te vinden. Tik je zoekopdracht in in één van de vele zoekmachines en je krijgt pagina's vol gegevens.

Toch zijn er nog een groot aantal pagina's die niet zo voor de hand liggen voor ons verzamelaars erg praktisch te gebruiken. Van al mijn favorieten heb ik er eens een paar op een rijtje gezet tot algemeen nut.

De voor de hand liggende verzamelpagina's:

  • Start eens met http://filatelie.pagina.nl/.
  • verzamelnet.nl is een site gericht op alle soorten en typen verzamelaars en er is ook van alles op te vinden over en aangaande postzegels.
  • Op www.filahome.com staat naast een berg aan interessantie een in opbouw zijnde encyclopedie. Ondanks het feit dat de encyclopedie dus nog niet compleet is, staan er toch al een groot aantal behandelde items in.
  • Een eveneens zeer uitgebreide postzegelsite met zillion aan info en wetenswaardigheden vind je onder www.linns.com. Linn's stampnews is wereldwijd bekend, dit is de digitale versie van dit blad.
  • Zeer veel nieuwtjes, gerubriceerd op thema, vind je op http://stamp-search.com/
  • Voor de internationaal kooplustigen onder ons is op www.xe.net/ucc een currencie (geld) omreken programmaatje te vinden.
  • stamptraderlist.net laat je een groot aantal postzegelhandelaren in diverse landen.

Heb je zegels of poststukken met een aantal ondefinieerbare opdrukken of een landsnaam die je niet thuis kunt brengen, probeer het dan eens op http://www.iswsc.org/iswsc_ident.html.

Eigen album bladen maken of al gemaakte ophalen/downloaden: www.stampalbums.com.

Als je bij je zelfgemaakte albumpagin's de bijpassende landsvlag wilt plaatsen kun je deze ongetwijfeld vinden op http://beket.nl/services/flags-of-the-world/

Succes met het filanetteren.

Hans de Kloet.

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home