Quad is toch mooi motorfiets.

Enige tijd geleden, bij het bekendmaken van een nieuwe zegel van Antarctica, ontspon zich de discussie of een Quad (een motorfiets-achtig voertuig met vier wielen) nu wel of niet tot onze zegel verzameling zou kunnen behoren.
Wel, van een meedenkend clublid ontving ik een intemet uitdraai over deze kwestie die hierin wat duidelijkheid kan verschaffen. Het betreft hier een beleidsmededeling van het Ministerie van FinanciŽn dd. 15-12-1998. Het gehele artikel luidt:
  

Quad aangemerkt als motorrijwiel.

De staatssecretaris keurt onder voorwaarden goed dat een Quad wordt aangemerkt als motorfiets voor de BPM en MRB.
Een quad is een motorrijtuig op vier of meer wielen. Het wordt gebruikt voor het vervoeren van personen (maximaal 2, incl. de bestuurder) en/of goederen of voor het trekken van aanhangwagens en werktuigen. Gelet op het feit dat de Q. vier of meer wielen heeft is in principe sprake van een auto. Volgens de wet kan de minister motorrijtuigen op meer dan twee wielen gelijk stellen met een motorrijwiel Althans als de bouw overeenkomst vertoont met een motorrijwiel Deze bevoegdheid is onder voorwaarden o.a. toegepast voor de trike (motorvoertuig op drie wielen). De bouw en constructie vertonen een grote gelijkenis met de motorfiets en/of trike. De staatssecretaris keurt onder voorwaarden goed dat de quad wordt aangemerkt als motorrijwiel Hierbij moet, met uitzondering van het aantal wielen, worden voldaan aan de eisen zoals die gesteld zijn voor de trike (art. 4 reglement BPM en besluit MRB).

  
Dus ... de Quad hoort thuis in onze verzameling.
Niet .... Oke, bepaal het even lekker zellef!

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home