GGG

Gezien, Gehoord, Gelezen

Thaise Post
Een alles op motorfiets-gebied verzamelende filatelist meldde ons nog twee uitgiften van Thailand met daarop een motorrijdende postbode zonder motorfiets.
Op 14 augustus 2020 werd er een samenhangende zegel uitgebracht met aandacht voor de bestrijding van het Covid-19 virus. Bijna op de middentanding staat een pakketbezorger met helm en mondkapje, in het motorfietstenue van de Thaise posterijen.

Thaise postzegels met o.a. motorrijdende pakketbezorger

Thaise postzegels met o.a. motorrijdende pakketbezorger
Detail met de pakketbezorger

Dan, eveneens in augustus maar in 2022 op de 29ste, wordt het 60‑jarig bestaan van de Asia-Pacific Postal Union gevierd met een zegel waarop (bijna) alle vormen van postbezorging een plekje hebben gekregen, en dus ook de data rijders.

Thaise postzegels met o.a. motorrijdende postbode

Mad Max en Prince
De Portugese Post stort zich ook op de PPZet-markt. Speciaal voor de honderdste verjaardag van de Warner Brothers filmmaatschappij hebben ze een PPZet-velletje uitgegeven met acht zegels waarop affiches van Oscar winnende films zijn afgebeeld.

Postzegelvel Portugal met posters van Oscar winnende films
Het complete zegelvel

Postzegelvel Portugal met posters van Oscar winnende films
De achterkant van het vel

Eén van die films is Purple Rain met in de hoofdrol de zanger Prince (Rogers Nelson). In de film rijdt The Kid, zoals Prince erin heet, op een customized 1981 Honda CM400 Hondamatic voorzien van een Vetter kuip en hoge sissybar. Die komt prominent in beeld in de film en op de posters, maar is op deze poster niet te herkennen.

Postzegel Portugal met filmposter van Purple Rain

Ook wordt er een poster van de Mad Max film "Fury Road" afgebeeld. Voor deze film zijn veel verschillende reclameposters gemaakt en gelukkig heeft de Portugese post er één gebruikt met ook een (wel heel kleine) motorfiets.

Postzegel Portugal met filmposter van Mad Max Fury Road

Detail van postzegel Portugal met filmposter van Mad Max Fury Road
Detail met daarop de motorrijder

De zegels uit 2021 zijn nog te koop en te gebruiken tot eind dit jaar (2024).

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home