MFN-lid Ad van Tiel

Hallo MFN Leden.

Mijn naam is Ad van Tiel, 67 jaar. Ik woon met vrouw en hond in Uden, Uje op zijn Brabants. We hebben 2 kinderen, die allebei in Uden wonen.

Ik ben sinds een paar maanden met pensioen (vanaf mei 2023), na 52 jaar als conventioneel draaier bij enkele bedrijven te hebben gewerkt. In die periode heb ik draaiwerk gemaakt voor onder andere de Dakar Rally trucks van Team de Rooy, en testonderdelen voor de F-35 gevechtsvliegtuigen. Ook heb ik veel RVS onderdelen gemaakt voor de vleeswaren- en broodbakkerijindustrie. Daarnaast heb ik veel motorrijders uit de omtrek kunnen helpen, met revisie of pasgemaakte onderdelen.

Ik rij nu sinds 2 jaar geen motor meer, maar heb diverse motoren gehad waaronder een BMW R50 en R65 (dit was mijn laatste), Ducati 860GTS, Yamaha XS 650, Honda CX500.


Ducati 860GTS

Mijn 1e motor was een Honda 125cc 2-cilinder.


Honda CB125 K5 2-cilinder

Ik heb veel toertochten gereden, onder ander 11x de Friesche Elfstedentocht.

Ik ben 4x naar het Elefantentreffen in Salzburg geweest, in 1981 tot en met 1984. Samen met mijn broer op een BMW 500 met zijspan, en met leden van motorclub de Kleppenjagers.


Het Elefantentreffen in Salzburg, altijd in januari of februari

Ook heb ik 2x meegereden met de Jumbo-Run (1981 en 1982), op een motor met zijspan geleend van mijn broer.

Voor woon-werk-verkeer heb ik eveneens veel van de motor gebruik gemaakt, ook in de winter.

Onderhoud aan de motoren deed ik zoveel mogelijk zelf. Daar ik in een machinefabriek werkte kon ik veel onderdelen zelf opnieuw maken of reviseren. Of onderdelen vervangen door onderdelen van RVS. Ik heb nu nog een klein draaibankje (Mahos 22 van de MAS fabrieken) in het schuurtje staan, zodat ik nog wat klein draaiwerk kan maken voor motor- en bromfietsrijders uit Uden en omgeving.

Ik ben al geruime tijd lid van de MFN. Daarnaast ben ik lid van de plaatselijke postzegelclub en van vereniging De Verzamelaar. Ik ben begonnen met het verzamelen van Nederlandse postzegels, maar was dat na 2 jaar al beu. Ik had toen al gezien dat er ook zegels met motorfietsen bestonden en in de bibliotheek de aanwezige catalogussen van Yvert en Michel doorgespit op zoek naar meer motorzegels. Op een dag zag ik in het weekblad Motor een berichtje van de MFN die een ruilmiddag organiseerde in de Pally biscuitfabriek in Nieuwegein. Ik er naar toe, en toen zag ik pas hoeveel zegels en andere filatelistische zaken met afbeeldingen van motorfietsen erop bestaan. Vooral enveloppen met bijbehorende inhoud vind ik mooie items, en daar heb ik er nu ook enkele van in mijn verzameling.

Naast de filatelistische spulletjes verzamel ik ook andere dingen met een motorafbeelding, zoals luciferetiketten, sigarenbandjes, suikerzakjes, sluitzegels en wat er maar in een A4 map past.

De albumbladen maak ik zelf met behulp van Microsoft Word. Ik zoek er een bijpassende tekst bij op internet, de MFN website, of gewoon uit een motorblad of -boek. Ik vind dit voor mezelf een mooie manier van verzamelen, al is het niet helemaal filatelistisch. Hier enkele voorbeelden:

Naast de MFN middagen kom ik ook bij de plaatselijke postzegelclub in Uden. Daar weet men dat ik motorzegels verzamel en bewaart men de zegels voor me. Verder ga ik regelmatig naar de algemene verzamelbeurs in Eerde. Daar scoor ik diverse verzamelspullen, zoals lucifermerken en suikerzakjes.
Daarnaast speur ik veel op Delcampe en Marktplaats. Met wat fantasie in tref- en zoekwoorden kom ik leuke items tegen die in mijn verzameling passen.
Op de website "Moet Je Kijken" van Madelèn Essens staat ook een artikel van me, geschreven voor het blad van De Verzamelaar (nummer 6 - 2014).

Zo, dit was mijn presentatie. Ik hoop dat er nog vele clubleden volgen die zich voorstellen in komende clubbladen van de MFN.

Houdoe en tot ziens op de MFN club middagen.

 

Ad van Tiel

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home