GGG

Ondanks de voortwoekerende oorlog in Oekraïne wordt er toch nog commercie bedreven.

Zo worden er nog steeds grote aantallen persoonlijke postzegels aangemaakt en op internet aangeboden. Eén van die postzegel "uitgeverijen" heeft zelf een stempel gemaakt voor het evenement "Wereld Motorfiets Dag", dat elk jaar op 21 juni wereldwijd gehouden wordt, en dat op met een PPZ gefrankeerde enveloppen geplaatst, naast een officieel stempel. Maar helaas heeft de freubelaar de dag verkeerd afgedrukt, en er de 19e juni in gedrukt.


Het stempel met verkeerde datum

Er zijn vele verschillende enveloppen gemaakt met motorfiets afbeeldingen. Kosten: rond de € 20 per stuk.

De oplettende beschouwer zal zien dat de "waardeaanduiding" op de Oekraïense PPZ gewijzigd is van een V naar een U. Vóór de Russische inval werd de landsnaam op officiële paperassen nog in het Russisch geschreven (Украина) maar na de start van de oorlog werd dat Arabisch en dus is de У vervangen door de U, aangevende dat dit zegel geschikt is voor frankering van binnenlandse post.


Op de achterkant van de envelop staat informatie over de afgebeelde motorfiets


De Singapore Postal Service viert dit jaar haar 165ste verjaardag en doet dat met een serie zegels van postkantoren. Voor ons niet zo interessant zolang er geen motortje voor geparkeerd staat.


Kaarten met de jubileumzegel en 4 verschillende stempels

Maar op één van de stempels zien we wel een motorrijder bij de brievenbus staan, en ook is er een promotiestempel voor de open dag met daarin een scooterrijder.


Het stempel met de motorrijder bij de brievenbus


Het stempel voor de open dag

Toch nog leuk voor ons dus.

 

Hans de Kloet

 

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home