MFN-lid Geert Erkens

Hallo allemaal

Mijn naam is Geert Erkens, ik ben 68 jaar en woon in Wijchen. Mijn beroep was werkvoorbereider bij een bedrijf in Ede.

Sedert 1 jaar ben ik lid van MFN, en dan hoor ik bij het voorstellen natuurlijk ook te vertellen welke motor ik momenteel bezit: een BMW R1200RT.


Een BMW R1200 RT (niet Geerts motor)

Sinds de jaren 70 spaar ik zegels met motorfietsen als thema. En zoals Hans de Kloet laatst schreef was ook mijn eerste inderdaad de DDR zegel met de gele MZ motorfiets.
In al die jaren tot vorig jaar heb ik het album vaak onder het stof moeten uithalen om weer eens wat aan de verzameling te doen. En nu, sinds anderhalf jaar, besteed ik er meer tijd aan om beurzen te bezoeken. Mijn voorkeur gaat er naar uit om heerlijk in de 10 cent-boeken van de aanbieders te snuffelen. Op dit moment heb ik ongeveer 480 stuks zegel met motorfiets als motief.
Bij het snuffelen kom ik ook veel fietsen tegen, en deze neem ik als bijvangst ook mee. Hiervan heb ik momenteel circa 210 stuks. Ook blijven zegels met als motief communicatie aan het pincet hangen, denk aan communicatiesatellieten, zendmasten, postbodes op de fiets, telefoon/telegrafie en dergelijke. Hiervan heb ik inmiddels circa 250 stuks.

Ik wil de catalogus op de website noemen als een prachtige basis voor het zoeken naar de nog ontbrekende zegels: met dankzegging aan de samenstellers!!

Op een beurs kwam ik het volgende boekje tegen: een proefdruk uit 1996 voor de Zweedse serie "4 decennia, een nostalgische reis":

Op deze proefdruk zegels met de nummers 1967 tot en met 1970.

Voor ons is met name zegel nummer 1969 interessant, de rocker op een Triumph motorfiets:

Gelukkig is de tekst op het boekje ook in het Duits.
Het geheel lijkt mij een leuke toevoeging bij deze zegel, en ik hoop dat ik hiermee de medeleden van MFN iets onbekends laat zien!

Tot zover een bijdrage mijnerzijds. Tot ziens bij de volgende meeting!

 

Geert Erkens

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home