MFN-lid Arend Barkhuis

De opmerking van Paul tijdens onze halfjaarlijkse bijeenkomst om eens wat inhoud te verstrekken voor ons clubblad bracht mij op het idee om eens wat over mijzelf te vertellen.

Ik ben Arend Barkhuis, geboren 12-07-1959 te Zwiggelte (Drenthe). Ik ben in 1987 getrouwd met Jannie, en we hebben 3 kinderen en 6 kleinkinderen.
Na jaren in loondienst te zijn geweest als dakdekker/uitvoerder/vestigingsleider heb ik 1999 de stap gezet naar het ondernemerschap en ben ik een eigen dakdekkersbedrijf begonnen. Op dit moment zijn we met 7 man/vrouw personeel.

Mijn hobby's:
Ik heb bijna 20 jaar aan motorcross gedaan, maar dit helaas vroegtijdig moeten beëindigen door een ernstige blessure.
Vervolgens heb ik tijdens mijn werkzaamheden op de Antillen (Curaçao) het motorrijbewijs gehaald (toen nog lekker goedkoop, dat is nu wel anders).
Terug in Nederland heb ik meteen een toermotor aangeschaft. Daar heb ik veel van genoten, tot ik in april van dit jaar ook hier een punt achter heb moeten zetten. Vanwege evenwichtsstoornissen voelde ik mij niet meer vertrouwd op de motor.

Daarnaast ben ik al 22 jaar onderweg met mijn zoon die de mountainbike en cyclocross sport beoefend. Sinds 2017 run ik met nog 2 compagnons een eigen offroad cyclingteam met 8 renners/rensters.


Het GROOTS-Barkhuis-Alpha cyclingteam, met uiterst rechts (met blauw shirt) Arend

Verzamelen:
Ik verzamel al vanaf mijn 15e postzegels van Nederland en de rest van de wereld. Daar zaten ook weleens motorzegels tussen, en zo is de interesse ontstaan om hiermee door te gaan. Dit gebeurde met enige tussenpozen waarbij ik het verzamelen heb laten liggen, om later weer door te gaan.
Naar aanleiding van het verhaal van Jan Termaaten in Moto73 in 1987 heb ik mij aangemeld bij de MFN. Daarna werd de verzameling danig uitgebreid en qua zegels redelijk compleet, dus ging ik weer op zoek naar andere zaken zoals FDC's en postwaardestukken. Ondanks dat het verzamelen van Nederland een dure hobby is zet ik deze ook voort, en ik mag zeggen dat ook deze redelijk compleet is vanaf 1852 tot heden. Hierin doe ik alleen de zegels en FDC's.

Alsof het nog niet genoeg is (zegt mijn vrouw Jannie) ben ik ook blikken motorfietsen (tin toys) gaan verzamelen, en dan de oudere modellen van merken als Mettoy, Schuco, Arnold, Technofix, Tipp&co en dergelijke.

Verder heb ik op 2 jaren na (1949 - eerste jaar van uitgifte, en 1951) de complete verzameling TT-tegels. Deze worden ieder jaar uitgegeven aan de rijders en vrijwilligers.

Vanuit mijn werk en door het zien van de verzameling van een Engelsman tijdens een van mijn bezoeken aan de Great Steamfair in Dorset, Engeland, is ook mijn interesse ontstaan in benzine/petroleum branders. Inmiddels is ook deze verzameling uitgebreid tot een kleine 300 branders van onder andere Sievert, Optimus, Barthel en dergelijke.

Zo hebben jullie een beeld van wie ik ben en wat ik doe. Verder lijkt het mij leuk om aan een van jullie medeleden van de MFN het stokje over te dragen met de vraag om ook eens wat over jezelf en je hobby's te vertellen.

 

Groet, Arend Barkhuis

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home