Oostenrijkse Cryptozegels

 

Recent heeft de Oostenrijkse Radio en Televisie Organisatie (ORF) een artikel op haar website gepubliceerd over cryptopostzegels.
De website rapporteerde een enorme toename van de waarde van Oostenrijkse cryptozegels, die vanaf 2019 worden uitgegeven.  De eerste zegel werd uitgegeven op 11 juni 2019, met een afbeelding van een eenhoorn. Om de uniciteit van de afbeelding te garanderen hoort daar een afbeelding bij die is opgeslagen in de Ethereum-blockchain. Het aantal uitgegeven zegels was 150 000.

Dit jaar werd de 3e cryptozegel uitgegeven, ditmaal met afbeelding van een walvis. Om vervalsing tegen te gaan is deze nieuwste generatie uitgerust met een zogenaamde NFC-chip.

Binnen een week was er een enorme waardestijging van de zegels. De laatste uitgifte was al in 10 minuten uitverkocht, voor de prijs van € 9.90. Kort daarna probeerden sommigen de zegels al voor het dubbele daarvan te verkopen, blijkbaar in de hoop zo snel wat geld te verdienen. Dit waren waarschijnlijk geen echte verzamelaars maar speculanten die gemakkelijk rijk hoopten te worden.
Klassieke filatelisten schijnen nog niet warm te lopen voor de blockchain technologie.

 

Met dank aan Walter Kirchweger

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home