200 jaar Pos Malaysia

De Pos Malaysia, die dit jaar haar 200e verjaardag viert, bezorgde onlangs bij elk Maleis huishouden een gratis postwaardestuk, en wel een aerogram dat gratis verzonden kon worden. De verstrekking was op Wereld Post Dag
(9 oktober 2021).

Deze geste in het kader van de campagne "Respect voor het verleden en verbindt onze toekomst" heeft tot bedoeling dat iedere Maleisiër brieven schrijft aan familie, vrienden of geliefden met deze gratis brief. De naam van het aerogram is "Mel Rakyat" (Brief van de Mensen).

In totaal zijn er zes miljoen van deze voorgefrankeerde aero's naar de huishoudens gestuurd. De aerogrammen zijn van het al eerder in 2020 uitgegeven soort maar dan met extra bijdruk.


De 2020 versie van het aerogram

De tekst op de voorzijde wenst iedereen een gelukkige Wereld Post Dag 2021, op de achterzijde verhaalt Pos Malaysia over haar jubileum en bedankt ze voor alle klandizie door deze eeuwen heen


Tekst op de voorzijde


Tekst op de achterzijde

De illustratie, die we al kennen van de twee 3 Ringgit blokken uit 2018 (eveneens Wereld Post Dag) en 2019 (uitgifte ter gelegenheid van de Four Nation Stamp Exhibition), laat bevolking zien, wachtend op de postbodes die op zowel een fiets als een bromfiets/motorfiets de post rondbrengen. Daarmee dus passend in ons thema.


De 2018 uitgifte ter gelegenheid van Wereld Post Dag


De 2019 uitgifte ter gelegenheid van de Four Nations Stamp Exhibition

Hans de Kloet

 

 

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home