Blokje Canada

Een tijd geleden kwam Ad van Tiel op Delcampe het bekende blokje van Canada met Canadese motorfietsen (2013) tegen, maar dan zonder tekst naast de streepjescode rechtsboven.

Dit deed vermoeden dat het een aparte uitgave was, naast het blokje met tekst. Dus een berichtje erover naar Hans de Kloet gestuurd. Die heeft het ook eens goed bekeken en kwam tot de conclusie dat men misschien een afbeelding uit het grote verzamelvel had gebruikt. Op de afbeelding van dit vel in het artikel in NB 107 stond deze tekst immers ook niet. Maar.... op de foto eronder heeft Nico het vel in de hand, en daar staat de tekst er wél op.
Bij navraag door Ad bij de (Canadese) verkoper liet die weten dat hij de afbeelding van de Canadese Post had gebruikt. De Canadese Post heeft op zijn site inderdaad een los blokje en het hele vel zonder tekst als voorbeeld gebruikt, terwijl die dus niet zo te koop zijn.

Nog een leuk item over dit blokje: Het jaar van uitgifte (2013) is op het frame te zien. Wel een vergrootglas gebruiken.....

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home