Derde keus van OCC: The Donald

Paul Teutul Senior weet echt hoe hij mensen moet verrassen met op maat gemaakte choppers. De legendarische builder kreeg er weer een fan bij toen hij miljardair Donald Trump een aangepaste motorfiets presenteerde, in een speciale aflevering van de show "American Chopper: Senior vs. Junior". De chopper is door de mensen van Senior bij Orange County Choppers gebouwd en werd geleverd met gouden versieringen die de ogen van The Donald deden sprankelen. We zagen bijna tranen van vreugde, zozeer stelde hij het op prijs dat de motorfiets "100 procent Amerikaans gemaakt" was. Donald noemde de chopper ongetwijfeld één van de beste stukken ooit gemaakt door de goede mensen bij Orange County Choppers.

Toen zakenman Donald Trump in 2012 in American Chopper: Senior vs. Junior verscheen, was hij nog lang niet de leider van de vrije wereld. Wie weet of de Teutuls bij de presidentsverkiezingen van 2016 op Trump hebben gestemd, maar ze hebben zeker zijn ijdele, egoïstische en belachelijk overdreven persoonlijkheid samengevat toen ze in 2012 een motorfiets speciaal voor hem maakten. Paul Sr. ontwierp voor de ondernemer een chopper die net zo overdadig is als je zou verwachten van een man die een gouden lift voor zich alleen in zijn gebouw heeft.

De fiets had gouden details op de tank, het stuur en de wielen, met zijn iconische Trump-logo op het pedaal - voor het geval iemand zou vergeten van wie de motorfiets was.
De Trump-fiets, of zoals de motorfiets in de volksmond genoemd wordt: de Donald T., was opzichtig en…… opzichtig, en zag er eerlijk gezegd gewoon een beetje goedkoop en plakkerig uit in vergelijking met enkele van de prachtige fietsen die Orange County Choppers gebouwd heeft.

Misschien gaf Paul Sr. gewoon zijn mening over de miljonair-mogul toen hij zo'n plakkerig stel wielen ontwierp voor de heer Trump, of misschien houdt Trump er eigenlijk van dat zijn bezittingen zo opzichtig zijn. Hoe dan ook, deze fiets was absoluut niet een van de beste prestaties van American Chopper. De Donald T. is te bewonderen in de hal van Trumps woning en kantoorpaleis te New York, de Trump Tower op Fifth Avenue:

In de keuze van mooiste motoren van Teutul Sr. staat deze op de derde plaats, en dan vooral vanwege het verwerkte goud. Nummer 1 bij de Teutuls is de Fire-bike, gebouwd om de brandweer voor hun werk bij 9-11 te eren.

De zegel bovenaan het artikel is gemaakt door Premier Postage, een soort Amerikaanse Vistaprint, die officieel door de U.S. Postal Group gelicentieerd is en dus echt bruikbare postzegels maakt van welke afbeelding dan ook, mits netjes en niet kwetsend.
Al eerder verscheen er een serie gepersonaliseerde zegels met het oude logo van O.C.C.:

O.C.C. is gevestigd in Newburgh, Orange County, en is ontstaan uit het vorige bedrijf van de Teutuls, O.C. Iron Works. Senior en Junior bouwden samen het bedrijf uit tot de legende die het nu is, mede te danken aan de TV-shows.
Tegenwoordig zijn vader en zoon gescheiden en heeft Paul Jr. het bedrijf P.J. Design, eveneens chopper bouwers.

 

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home