GGG 125

Voor de MFN-ers die ook verkeersveiligheid voor motorrijders in de collectie stoppen hier een vondst van Dr. Kaboom.

Helaas hebben we er nog geen nette afbeelding van, maar de strekking van het zegel van Wallis en Futuna is wel duidelijk. Op het op 23 januari 2019 uitgegeven zegel staat een gehelmde wegdeelnemer. Het betreft hier veiligheid op de openbare weg, en aangezien automobilisten normaal gesproken geen helm dragen, moet het hier wel om een gemotoriseerde twee(of drie)wieler-bestuurder gaan.

Nog meer verkeersveiligheid:

Ons Australische lid Yvonne van Netten attendeerde ons op het bovenstaand stempel. De tekst: "Stay alert! There's a life riding on it". Het vervoersmiddel lijkt een scooter, maar kan ook een scootmobiel of motorfietsje zijn.

Het valt al vaker op dat met gemak afbeeldingen in spiegelbeeld op postzegels gebruikt worden, maar toen JK uit H me vroeg om een onbekend motormerk te determineren op een FDC was ook dat een nieuwtje voor me. Ik kon het logo op de luchthapper niet thuisbrengen. Gelukkig hielp Joop me uit de brand, en meldde me dat het om Husqvarna ging.

Filatelie is een samentrekking van de Griekse woorden phileon (φιλεων) en ateleia (ατηλεια) die respectievelijk "houden van" en "vrij van belasting" betekenen. De term filatelie, vroeger ook als philatelie geschreven, werd voor het eerst in 1864 voorgesteld in een postzegelblad door de Franse verzamelaar Georges Herpin.

Postzegels verzamelen is voor sommigen een grote hobby, die door anderen echter als volkomen uit de tijd wordt beschouwd. Postzegelverzamelingen worden opgebouwd op land, maar soms ook op thema. In sommige landen worden speciaal voor verzamelaars grote aantallen postzegels gedrukt. De grootste postzegelverzameling ter wereld bevindt zich in het British Museum in Londen. Ook het Museum voor Communicatie in Den Haag heeft een grote verzameling, met onder andere een exemplaar van de meest zeldzame postzegel ter wereld, de blauwe Mauritius.

Hoewel (nog) geen driewieler toch een melding van een zegel uit Polen met daarop de Poolse TRIGGO, een zogenaamde "Tilted Scooter" to come.

Op 26 november 2018 heeft de Poczta Polska een uitgifte gedaan met het thema "100 Jaar Patenten". Ze heeft dat gedaan met een velletje van vier zegels, en op de zegel linksboven staat een prototype van deze overdekte scooter.

Dit model heeft echter nog vier wielen, waarschijnlijk voor de stabiliteit, maar het op handen zijnde uiteindelijke model krijgt maar drie wielen. Apart aan het ding is dat niet de voorwielen sturen maar het achterwiel.
De voortrein maakt zich geleidelijk breder als de snelheid boven de 25 km/uur komt en weer smaller bij lagere snelheden, zodat het bij file eenvoudig is om te tripleren.

Geen idee wanneer de uiteindelijke versie bij de motorhandel(?) staat, maar ik blijf het volgen.

 

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home