Persoonlijke postzegels gezocht

Zoals jullie allemaal weten zijn er vele verzamelaars die ook de persoonlijke postzegels een warm hart toedragen. Om die liefhebbers te helpen om ook op dit gebied zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn, hebben we al vele jaren een overzicht van alle bij ons bekende persoonlijke brom- en motorfietszegels op de website staan. Niet alleen Nederlandse, maar ook vele internationale persoonlijke postzegels.
Op dit moment hebben we al bijna 1250 persoonlijke zegels, uit 25 verschillende landen! Koplopers zijn (uiteraard) Nederland (559 stuks, waarvan al ruim 100 door de MFN zelf gemaakt), Oostenrijk (197 stuks), Spanje (100 stuks) en België (92 stuks). Hier een paar voorbeelden:

Eerste persoonlijke postzegel MFN
De eerste door de MFN gemaakte postzegel

Eerste persoonlijke postzegel MFN
Door de MFN gemaakte postzegel t.g.v. deelname aan het NVT Woerden 2017

Oostenrijkse persoonlijke postzegel
Oostenrijkse persoonlijke postzegel

Nu vraag je je misschien af hoe we aan al deze informatie komen. Nou, dat is niet zo moeilijk: goed zoeken. Daarbij kun je denken aan "echt" zoeken op beurzen, maar ook veel speuren op internet. Vooral op de diverse advertentie- en veilingsites, zoals eBay, Delcampe, Marktplaats enzovoorts.
Uiteraard is dat veel werk. Gelukkig krijg ik daarbij hulp van enkele enthousiaste verzamelaars. Maar desondanks blijft het veel werk, en….. nog belangrijker, er is altijd een flinke kans dat we zegels missen.
Daarom bij deze aan jullie allen (ook niet-leden!) de oproep om je ogen goed open te houden, en als je een persoonlijke brom- of motorfietszegel ontdekt die aan mij te melden. Je hoeft niet persé uit te zoeken of we de betreffende zegel al op de site hebben staan, dat kan ik zelf wel doen want meestal zie ik dat snel genoeg.
Afbeeldingen hoeven ook niet perfect te zijn, een scan of foto van mindere kwaliteit is ook (eventueel na wat bijwerken) prima te gebruiken.
Dus heb je een afbeelding van een persoonlijke zegel, stuur hem dan alsjeblieft op. Je doet je mede-verzamelaars er een groot plezier mee! Meldingen kunnen per e-mail naar e-mail.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Paul Essens

 

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home