SUPER SIC

Nadat hij al eerder door Mozambique op een uitgifte genoemd werd, maakte de San Marinese posterijen vorig jaar de uitgifte bekend van een herdenkingszegel voor Marco Simoncelli, bijgenaamd Super Sic. Op 7 maart 2017 is het zegel met de in 2011 te Sepang omgekomen GP coureur uitgegeven. Sic zou op 20 januari dit jaar 30 zijn geworden. De zegel is een portret van de racelegende die sinds 2003 altijd met nummer 58 aan de GP's deelnam. De zegel is uitgegeven in de waarde € 2, in een vel van 12 zegels met in de marge aan de linkerzijde een wheely-ende Marco tijdens de Grand Prix van Brno.

 


Speciaal poststempel

De in Cattalico geboren Marco was een geliefd en graag gezien persoon op de Italiaanse circuits. Op zevenjarige leeftijd won hij al de Italiaanse minibike klasse, en vanaf toen nam hij met zeer goede resultaten deel aan vele motorfiets- en auto-evenementen.
Hij woonde in het tussen San Marino en Misano ingeklemde dorp Coriano. Het Misano World Circuit, voorheen het Circuito Int. Santa Monica, werd in 2012 omgedoopt in Misano World Circuit Marco Simoncelli en adopteerde het nummer 58 als logo.
Als de Grand Prix van San Marino op het net buiten haar grenzen gelegen MWCMS verreden wordt, is Simoncelli's dorpje samen met de woonplaats van Rossi, Tavullia, een bedevaartsoord voor motorfietsliefhebbers.

 

Hans de Kloet

 

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home