De MFN in de Bondsbibliotheek

Al vanaf kort na de eeuwwisseling sturen we van onze Nieuwsbrief niet alleen een exemplaar naar de leden, maar ook naar de Bondsbibliotheek. Deze bibliotheek, onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelisten (KNBF), bevat allerlei boeken en tijdschriften over postzegels. Op de boekenplank liggen de laatste edities van diverse, internationale, bladen. En sinds 2002 dus ook de Nieuwsbrief van onze vereniging.


Indruk van de Bondsbibliotheek

Halverwege 2016 kreeg ik het verzoek van de medewerkers of het mogelijk zou zijn om ook de ontbrekende nummers aan te leveren, zodat alles netjes ingebonden in de bibliotheek neergezet kon worden. Op de oproep in de Nieuwsbrief werd door verschillende personen gereageerd. Welwillend werden exemplaren ingeleverd om de verzameling van de bibliotheek te completeren.
Eind dit jaar was alles compleet en werd naar de inbinder gestuurd. Nu staan de Nieuwsbrieven te pronken in de bibliotheek. Voor allen die nummers gegeven hebben hieronder enkele beelden van het resultaat.


Aanwijzingen voor de inbinder (links) en het uiteindelijke resultaat (rechts)


Alle MFN nieuwsbrieven netjes ingebonden op een rijtje

We mogen trots zijn dat onze pennenvruchten voor iedereen te raadplegen zijn.
Allemaal heel hartelijk bedankt, en mocht je een keer in de buurt zijn van de Bondsbibliotheek (Hoofdstraat 1, 3741 AC Baarn) aarzel dan niet en ga eens naar binnen om te kijken.

 

Nico Helling

 

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home