GGG

Veteran Posten
Ons Deense clublid Yellow Hansen bracht me een Postage Paid envelop van de Veteran Posten uit zijn land, met als frankering een opgedrukt zegel met voertuigen waaronder een zijspan motorfiets. Merk en type kan ik niet achterhalen maar het is zeker geen Nimbus.

Messerschmidt
Dat het niet altijd makkelijk is om te bepalen of iets zonder meer bij ons thema hoort blijkt wel uit het blok hieronder. Alweer een uitgifte van een Voetnoot land met onze vriend Elvis erop afgebeeld.

In de blokrand bestuurt meneer Presley een Messerschmidt KR 200. Deze Kabinen Roller (zeg maar gesloten scooter) mag bestuurd worden met rijbewijs A, heeft een soort van vliegtuigstuur (Messerschmidt was tenslotte een vliegtuigbouwer) en heeft drie wielen. Later maakte Messerschmidt ook vierwielers, maar deze 3-wieler zou bij mij zo in de motorfietscollectie kunnen. Begrijpelijk dat sommigen van jullie dat niet zullen vinden.
Wil je hem toch in de collectie, dan kun je dit blok bij onze clubhandelaar, de Wassenaarse en Voorschotense Postzegelhandel, bestellen.

Uitroepteken
Als je ook postwaardestukken verzamelt, is de kans groot dat je onderstaand stuk in je collectie hebt zitten. Maar wat betekent die cirkel met dat uitroepteken?

Nico wist het antwoord, en uiteindelijk staat het ook op de envelop. Ben je in Roemenië korter dan één jaar in het bezit van je rijbewijs, dan moet je aan de achterzijde de gele ronde plaat met de exclamatie voeren. Zomaar een weetje!

Michel
Ondanks dat Michel tegenwoordig de meeste discutabele postzegels in haar catalogi opneemt, blijft het toch één van de meest geraadpleegde filatelistische boekwerken. Maar nu is Michel toch echt de digitale weg ingeslagen en geven ze hun boeken op USB-stickjes uit.

Overigens een tip voor de computergebruikers onder ons: op Stampworld (www.stampworld.com) vind je een gratis wereldcatalogus. Niet zozeer om prijzen op te zoeken, maar als zoekmogelijkheid naar zegels en vele andere filatelistische wetenswaardigheden een goed alternatief voor papieren catalogi.

Mag het een MUNTJE meer zijn?
Een reclamemunt van karton van Isle of Man, een replica van de  50 Pence Famous Riders munt uit 2015, voorzien van meer dan 70 handtekeningen van coureurs en belangrijke figuren bij de I.o.M. TT-races, heeft het lieve sommetje van 1.001,- GB£ opgebracht.

Het ding, hier geshowd door John Mc Guinness, meet 3 voet (91 cm) in doorsnee. Uiteraard gaat de opbrengst naar een goed doel: de TT Marshalls Vereniging en de Vereniging van TT-Riders.

Yamaha Raptor

Nelson Sanabria,

op het velletje van Paraguay van 27 juni 2016 al Ambassadeur van het Toerisme naar Paraguay genoemd, maakte ook in de Dakar 2017 zijn eretitel waar. Hij finishte op zijn Yamaha op een mooie achtste plaats in het Quad klassement. Het was de vierde keer dat hij aan de Dakar rally deelnam.
Op de zegel staat hij naast zijn quad uit de 2016 rally, een Yamaha Raptor 700 RR waarmee hij toen zevende werd.

Nelson Sanabria

Rechts op het label de drie te behalen medailles van de Dakar klasse: Goud, Zilver en Brons. De motorfiets achter de quad is de KTM 450 Rally (#73) van de Uruguayaan Laurent Lazard.
Op het Ambassadeurs-velletje (zie onder) vinden we verder nog direct onder Nelson de wereldvermaarde pianiste, Chiara d'Odorico, rechts onder het midden de kunstenaar Koki Ruiz, die wereldfaam maakte met een altaar opgebouwd van maiskolven voor de mis van Paus Franciscus in 2015, en daar weer onder de beroemde tenor José Mongelós, vertolker van Gastone in Verdi's La Traviata.

Velletje Paraguay Toerisme

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home