GGG

Het voor ons in het westen gelegen Cuba "verwestert" in hoog tempo. Zo kregen de oude ronde Coco taxi's al een vierkanter uiterlijk, en geldt er voor de bestuurders een helmplicht.
Binnenkort moeten alle passagiers in een open voertuig daar ook een helm gaan dragen. Dat is natuurlijk niet prettig en vandaar dat er inmiddels in Havana een nieuw soort taxi rond tuft. Met vier wielen, deuren en een rond stuur. Niet meer interessant.

 

De Noorse post, Norge Posten, stuurde eind 2014 een kerstwens aan zijn klanten. De kaart laat aan de voorzijde een tekening van Kjell Midthun zien en heeft aan de adreszijde een meegedrukte zegel met dezelfde afbeelding. Het is een port betaald kaart, en daarmee dus een postwaardestuk. Kjell Midthun is een illustrator van boeken en tekent ook kaarten en kalenders waar hij veelal kabouters voor gebruikt. Af en toe zitten die ook op motorfietsen. Zo ook op de gebruikte Posten kerstkaart uit de reeks van 2008. De poststempel is ook meegedrukt.

 

Met motorfietsen worden de gekste wedstrijden gehouden. De Tuk‑Tuk is daar geen uitzondering op. In Thailand (waar anders) wordt er zelfs gecrosst met de driewielige scootmobieltjes. Het is een heuse klasse in de Thaise motorsport. En één van de regels is dat de wedstrijd verreden wordt mét passagiers. Pas dus op als je in Thailand in zo een karretje wilt stappen.
Hier een persoonlijk zegelvel waarop crossende Tuk-Tuks te zien zijn:

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home