GGG

 

Valhelm hoofdzaak

In 2004 gaf de UNO, de Verenigde Naties, een serie zegels uit met, zoals gewoonlijk, hetzelfde thema in alle drie de vestigingen: New York, Geneve en Wenen. Thema: Verkeersveiligheid. Hier de drie-landen FDC:

Het op de FDC gebruikte stempel van Wenen laat een helm zien. Gezien het feit dat het niet gebruikelijk is om in het wegverkeer in auto's een helm te dragen, moet het hier wel om een motorhelm gaan. Hier de FDC van Wenen en het losse stempel:

Rijdend Postkantoor

Prestigeboekjes zijn verzamelaarsuitgiften met daarin zegels en informatie over een bepaald thema. Het Nederlandse boekje nr. 45 heeft als thema: Nederlandse postauto's. Op zich voor ons motofielen niet zo interessant natuurlijk, ware het niet dat op één van de pagina's een verhaal over het Nederlandse rijdende postkantoor staat en dat werd, zoals we allemaal wel weten, voor het eerst ingezet in Assen tijdens de TT-races van 1939.

Het prestige boekje met daarin de Europa zegels van 2013 is in dat jaar op 22 april uitgegeven, kost € 9.95  en is nog te bestellen bij de PostNL - Collect club.
Hier nog enkele voorbeelden van stempels van het rijdend postkantoor tijdens de TT:

Kerstzegels met een Vespa scooter

Op de valreep zag ik nog voor de totaalverzamelaars onder ons dat achterop de vellen van de kerstzegels dit jaar een Vespa scooter afgebeeld staat.

Let op: de vellen zijn er van PostNL, Kruidvat en Trekpleister. De vellen van Kruidvat en Trekpleister hebben een logo rechtsboven op de velrand, en een andere streepjescode:

 

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home