Catalogus nieuws

Al enige tijd ben ik aan het denken over een iets gewijzigde opzet van de MFN-catalogus.

Op de laatste clubmiddag heb ik zo links en rechts mijn licht eens opgestoken over hoe de catalogus door de leden wordt gebruikt. Het blijkt dat de catalogus vooral wordt gebruikt als referentielijst van wat er aan motorfietsmotief bestaat, en dat de MFN-nummering voornamelijk gebruikt wordt in de veilingkavels.

Zo'n "Ik heb"-lijst kan gemakkelijk op datum en waarde opgesteld worden, en dan hoeft de nummering niet aangepast te worden als er een nieuwe vondst tussen geplaatst moet worden. Heel soms zitten er in een uitgifte twee (of meer) zegels met dezelfde waarde en dan zal de omschrijving dus bepalend worden. Eigenlijk zoals we het nu in de veilingen ook al naast de nummering toepassen.

Met het grote aantal nieuwe uitgiften van de laatste jaren is de catalogus na bijna drie jaar al weer aardig gedateerd, en het streven is dan ook om in het najaar van 2015 een bijgewerkte en aangepaste versie te laten verschijnen. Overigens worden de nieuwe uitgiften al met regelmaat op de website aan de cataloguspagina's aldaar toegevoegd.

Meer info later.

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home