Isle of Man

Isle of Man is aardig op dreef met uitgiftes voor de verzamelaar.
De in de nieuwtjes gemelde label-sheets van Joey Dunlop en Geoff Duke zijn ook uitgegeven in Special Collection Folders. Die van Joey werd zelfs in beperkte oplage (300) geleverd omdat daar een stukje in zat van het shirt dat Joey tijdens de race onder zijn pak gedragen heeft.

Folder Isle of Man - Geoff DukeFolder Geoff Duke

Isle of Man - 1e folder Joey Dunlop met stukje stof1ste folder Joey Dunlop

Nog voor de uitgiftedatum waren alle 300 JD folders al besteld, en in allerijl werd een tweede versie gemaakt. Weliswaar zonder stukje stof maar met een speciale foto van JD in de eerste TT op Man die hij voor Honda won. Dit item haalde zelfs de krantenkoppen: "Isle of Man TT: Joey Dunlop stamps sell out in 72 hours".
De gelukkigen die er een bemachtigd hebben, kunnen deze nu al kwijt op internet voor £150.-

Isle of Man - 2e folder Joey Dunlop met speciale foto2e folder Joey Dunlop

Niet lang daarna werd een nieuwe weg ingeslagen en werden er verzamelpagina's uitgegeven ter gelegenheid van bijzondere prestaties.
De eerste in die rij was het ronderecord van John McGuinness tijdens de 2013 TT. Hij raffelde een rondje af met een gemiddelde snelheid van 131.671mph (= 212 km/u). Op een foto van John werd een zegel geplakt uit de serie 50 jaar Honda in het WK (2009) die met een Grandstand stempel werd ontwaard.

Isle of Man - Presentatieblad John McGuiness Lap Record

Isle of Man - Presentatieblad John McGuiness Lap Record in omslag

Isle of Man - Toelichting bij presentatieblad John McGuiness Lap Record

Isle of Man - Handtekening John McGuiness op presentatieblad

Meteen al kwam een volgende uitgifte in deze reeks: Beroemde race duels. Een van de beroemdste duels tussen twee rijders was die in de Senior van 1967 tussen Mike Hailwood en Giacomo Agostini. Deze werd nagespeeld tijdens de 2013 Classic TT met John McGuinness in de plaats van Mike Hailwood. Op het document een foto van de strijd en twee maal zegel # 112, waarop Ago in kleur en Mike Hailwood in zwart/wit, als een geest.

Isle of Man - zegel met Agostini en Hailwood

Isle of Man - Presentatieblad Agostini en Hailwood

Hier het document in de presentatieverpakking:

Alle 100 documenten zijn voorzien van een eigenhandig gezette handtekening van John McGuinness. Op de achterzijde een fraaie replica van de poster gemaakt voor de Classic TT-races.

En nu is het weer de beurt aan John McGuinness. Omdat John, de Morecambe Missile, voor de 20ste keer het hoogste podium mocht beklimmen in Douglas voor een overwinning in de TT-races wordt hij geëerd met een eigen postzegeluitgifte. In het blok van A4 formaat zijn vijf stuks van de al eerder genoemde zegel opgenomen en zien we een strook van drie zegels (#118) uit de serie van 2011, beroemde race duels. Het blad werd, samen met een speciale munt van 50 pence waar hij ook op afgebeeld staat, op feestelijke wijze aan hem gepresenteerd.

John McGuiness met presentatieblad Isle of Man

Isle of Man - Presentatieblad John McGuiness

Isle of Man - Presentatieblad John McGuiness in omslag

Ook van dit vel is weer een Special Folder gemaakt met als extra daarin een door John gesigneerde envelop en veel informatie. Voorop de folder tevens een 50 pence munt met daarop de coureur die een wheelie maakt.

Isle of Man - Presentatieblad John McGuiness met munt

Van de munt is ook een fraai presentatiemapje gemaakt:

Isle of Man - Presentatiemapje munt John McGuiness

Ook de in de folder behorende speciale gelimiteerde envelop is door Heer McGuinness getekend. Denk dat zijn pennetje onderhand wel leeg zal zijn.

Isle of Man - Envelop met handtekening John McGuiness

Ik kan al wel vertellen dat er nog meer Manx verzamelspul aan zit te komen, racerecords en iets over de tweede wereldoorlog, maar omdat ik daar nog geen exacte info over heb komt moet dat wachten tot een volgende NB.

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home