GGG

Mayotte is een eilandje van 22 bij 39 kilometer, gelegen in de Indische oceaan tussen Madagaskar en Mozambique. De munteenheid is de euro. Dat komt omdat het een Frans departement is, zeg maar een provincie. Voor ons levert dat eiland 1 zegel op en daar zal het ook bij blijven. Eind 2011 werden namelijk de laatste poststukken met Mayotte zegels gestempeld. Vanaf 2012 moeten Franse postzegels gebruikt worden. Ons zegeltje is dus maar krap twee maanden voor postverzending gebruikt. Een gelopen stuk zal dus een schaars item zijn.

Laatste dag stempel voor gebruik Mayotte zegelsPostzegel Mayotte met Quad

Laatste dag envelop Mayotte zegels


Lady GAGA op een postzegelblok. Het kan. In de rand een motorfiets? Duidelijk is wel dat er een wiel te zien is en iets van een motorblok.

Postzegelblokje Guiné-Bissau met Lady Gaga

Gelukkig gebruiken ze in de postzegelontwerpkeuken van de agent die postzegels voor Guinee-Bissau produceert veel afbeeldingen van internet. En even Googlelen leverde het antwoord.
Dat de Lady iets met motorfietsen heeft, wordt al duidelijk als we haar cd‑hoesjes bekijken. Op de hoes van Born This Way is ze zelf een motorfiets. In haar shows maakt ze gebruik van een pianomotorfiets. Leuk.

Albumhoes  met Lady Gaga als motorfiets

Lady Gaga speelt op haar "pianomotorfiets"

Tijdens het Jingle Ball 2011 in Madison Square Garden stond er op het toneel een sculptuur, opgebouwd uit verschillende motorfietsen die ze door de jaren heen al gebruikt had tijdens de optredens. De motorfietsen werden in alle richtingen doorgezaagd en opnieuw weer aan elkaar gelast, op een draaiend podium geplaatst en dat is nu de berg motorfietsonderdelen die op het blokje afgebeeld staat:

Decorstuk Jingle Ball gemaakt van motorfietsonderdelen


We hebben nu een motorfietszegeltje voor jullie gevonden waar helemaal geen motorfiets op staat. Op de D-Day uitgifte van Grenada (30 april 2004) vinden we naast een paar hotemetotenzegeltjes ook een zegel met de afbeelding van een soldaat. Een motorordonnans zoals we kunnen zien aan zijn uitrusting (helm), maar geen afbeelding van zijn motorrijwiel.

D-Day zegel Grenada

Het gaat hier om Donald Sheppard, dienst doende bij de gevechts-genie troepen, Sappers genoemd. We moeten de Eerste Dag Envelop van de zegel erbij pakken om Don daar afgebeeld te vinden, gezeten op vermoedelijk een Matchless.

FDC met D-Day zegel Grenada

De afbeelding op de zegel is gespiegeld want op de envelop kunnen we duidelijk het registratienummer van de motorfiets lezen:

Detail van de FDC met de motor met leesbaar registratienummer

Ja, de totaalverzamelaar gaat ver, heel ver!

 

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home