De MFN-catalogus: Hij komt en hoe je hem kunt krijgen

In Nieuwsbrief 100 hebben we de nieuwe MFN postzegelcatalogus al voorgesteld en inmiddels zijn de Bèta exemplaren al ter controle aangeboden. Was het samenstellen al een tijdrovende klus, het laten kopiëren en maken van het geheel had ook nog wel wat voetjes in de aarde.

Het samenstellen van de catalogus was veel werk....

Eenmaal alle gegevens verwerkt, kwamen we op een totaal aantal pagina's van 325. Dat delen door 4 per vel, en dan nog een voorwoord en laatste bladzijde erbij en een iets zwaarder uitgevoerde omslag brachten de dikte op het absolute maximum dat de kopieerder per boekje kan verwerken als we de zaak in drieën verdeelden. Dus, de boel op een USB-stickie gezet en samen met Nico en zijn Staples Office Center-kaart op naar de winkel. Aldaar bleek dat de bladzijden niet vanuit de Wordopmaak geprint konden worden en alles omgezet moest worden naar het PDF-formaat. Gelukkig had de winkelmeneer het niet heel erg druk en hij wilde het wel voor ons overzetten naar het juiste formaat. Omdat dat nog wel even zou duren, gingen wij even wat anders doen, op postzegeljacht.
Toen we na een uurtje of vier weer de drukkerij binnenliepen, was het overal 'MFN-catalogus' wat de klok sloeg. De drukker was druk aan het experimenteren met het op volgorde krijgen van de pagina's en het nieten van de boekjes, en overal lagen half afgemaakte en niet gelukte boekwerkjes. Met hun middelen ging het nieten van dertig blaadjes en de kaft in ieder geval niet lukken. Het op alfabet verdelen van de prints over de pagina's ging hem na verschillende proeven wel goed af en we spraken af dat hij de boekjes dan alleen zou printen en sorteren en dat we ze in eigen beheer zouden nieten en vouwen. We hadden de vorige versies immers ook zelf geniet en gevouwen.
Dus de andere dag de dozen met de proefversie opgehaald en thuis het eerste boekje gevouwen. Nou ja, gevouwen? Heb je wel eens dertig blaadjes tegelijk gevouwen? En ook de thuisnieter haalde het niet door de stapel heen. Uiteindelijk het lumineuze idee opgevat om het met een elektrische tacker, zo een voor vloerbedekking, te doen en dat gaat monster. Nog even de nieten krom kloppen en klaar. Het enige wat er op aan te merken valt is dat door de dikte de bladzijden nu wat V-vormig buiten de kaft steken. Maar gezien de extra kosten die snijden van de kanten met zich mee zou brengen is dat een overkomelijk gebrekje.

Goed, we zijn dus na zeven jaar zover dat we de nieuwe MFN catalogus aan jullie kunnen gaan aanbieden. Het geheel is bijgewerkt met de bij ons bekende zegels en blokken tot in ieder geval begin 2012. Het aantal vermelde items is bijna verdubbeld en de drie boekjes zijn bij elkaar nog net wat dunner dan de vijf deeltjes van hun voorloper. Zoals gemeld willen we de catalogus dus op de najaarsbijeenkomst presenteren.

Wat gaat het kosten? De catalogus in kleur zou de prijs per deeltje hoog opdrijven en daarom hebben we er voor gekozen om het geheel zwart-wit uit te voeren. Zoals alles bij de MFN doen we het voor de lol en krentenbrood en ook deze MFN-catalogus gaat tegen kostprijs verkocht worden.
Voor leden wordt de prijs € 10.00, en voor niet leden € 15.00 voor de drie delen tezamen. Wil je de catalogus per post ontvangen dan komt daar nog eens de verzendkosten (Nederland € 2,50, Europa € 6,80, buiten Europa € 10,45) bij.

Bestellen kan bij Hans de Kloet, schriftelijk (adresgegevens zie achterzijde NB), telefonisch (035-6563418) of per e-mail.

Tot slot als voorbeeld nog een pagina zoals die van ons eigen landje in de catalogus staat:

Een pagina zoals die van Nederland in de MFN-catalogus staat

Hans de Kloet

 

Naar boven   -   Terug naar vorige pagina   -   Home